Στη συνέχεια πήρε ρόλους σε φθηνές παραγωγές και ταινίες μικρού μήκους, ώσπου πρωταγωνίστησε στη δραματική ταινία «21 Grams» (2003), ερμηνεία που της χάρισε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Εξαιρετικές κριτικές πήρε και για την ερμηνεία της στην ταινία «The Impossible» (2012), για την οποία ήταν επίσης υποψήφια για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου αλλά και για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού. Από το 2005 διατηρεί σχέση με τον ηθοποιό, παραγωγό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Liev Schreiber, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Alexander Pete και τον Samuel Kai.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Μπότοξ
«Δεν κατακρίνω όποια κάνει μπότοξ. Προσωπικά δεν έχω κάνει ούτε και θέλω, γιατί η δουλειά μου απαιτεί να έχω εκφραστικό πρόσωπο. Όσες πειράζουν τα πρόσωπά τους φαίνονται αλλόκοτες και δεν μπορούν να παίξουν μεγάλους ρόλους».

Αγαπημένο φαγητό
«Τρελαίνομαι για ψητά φασόλια. Μεγάλωσα με αυτά. Υπήρχαν φορές που δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω κάτι άλλο. Ακόμη και τώρα τα προτιμώ σε σχέση με το χαβιάρι».

Μαλλιά
«Όταν είχα σκούρα μαλλιά, αισθανόμουν περισσότερο ανώνυμη».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Άνδρες
«Δεν μου αρέσουν όσοι προσπαθούν σκληρά να έχουν τέλεια μαλλιά, άψογο σώμα και γυμνασμένους μυς. Θέλω οι άνδρες να είναι άνετοι με την εμφάνισή τους».

Φιλικές σχέσεις
«Είμαι αρκετά αφελής, ωστόσο είμαι πολύ προσεκτική στο να επιλέγω φίλους. Ποτέ δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που είναι υπερβολικά ενθουσιώδεις. Μου αρέσουν όσοι λένε την αλήθεια, ακόμα και αν είναι σκληρή».

Κλειστοφοβική
«Μπαίνω σε ασανσέρ ή σε τουαλέτα και με πιάνει πανικός και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να παγιδευτώ εκεί για αρκετή ώρα».

Γάμος
«Δεν είμαι απελπισμένη για να παντρευτώ και δεν ανήκω στις γυναίκες που μια ζωή ονειρεύονται τη μέρα του γάμου τους».

Απιστία
«Με έχουν απατήσει και έχω πληγωθεί πολύ. Είναι φρικτό συναίσθημα. Πάντα φοβάμαι την απιστία».

Αυτογνωσία
«Η επιτυχία ήρθε αργά στη ζωή μου, αλλά το καλό είναι ότι ήξερα πως ήθελα να ντυθώ, σε ποιο σπίτι ήθελα να ζήσω και γνώριζα περισσότερα για τον εαυτό μου και για τους ρόλους που ήθελα να παίξω».

Παιδική ηλικία
«Ήμουν αγοροκόριτσο. Έπαιζα με μολυβένια στρατιωτάκια με τον αδελφό μου και τους φίλους του και ανέβαινα σε δέντρα. Ποτέ δεν είχα κούκλες Barbie, ροζ βερνίκια νυχιών και ροζ φορέματα».