Πολιτικοποιημένος αστέρας του Χόλιγουντ, διάσημος ακτιβιστής με τον δικό του περιβαλλοντικό οργανισμό (Leonardo DiCaprio Foundation) και 2 ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, γοητευτικός 40άρης και καταξιωμένος πρωταγωνιστής. Όλα αυτά μαζί είναι ο δημοφιλής ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο, που πριν λίγο καιρό έλαβε τον τίτλο του Αγγελιοφόρου Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματολογικές Αλλαγές (United Nations Messenger of Peace on Climate Change) από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού.

ΈΧΕΙ ΠΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Σωματική ανάπτυξη
«Δεν ήμουν πάντα έτσι μεγαλόσωμος. Έπρεπε να φτάσω 15 ετών για να πάρω ύψος και βάρος».

Ψυχαναγκασμός
«Είμαι πλέον σε θέση να πω “Εντάξει, καταντάει αστείο, σταμάτα να πατάς σε κάθε σημάδι τσίχλας που βλέπεις. Δεν χρειάζεται να γυρίσεις πίσω και να βάλεις το πόδι σου στο σημείο αυτό. Τίποτα κακό δεν πρόκειται να συμβεί”».

Δραστηριότητες
«Μου αρέσει να χάνομαι στη φύση και σε άγρια μέρη. Αγαπώ τις καταδύσεις, έχω επισκεφτεί τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και έχω διασχίσει τον Αμαζόνιο».

Καταχρήσεις
«Δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Αν και τα έβλεπα από πολύ μικρή ηλικία, δεν παρασύρθηκα από τον πειρασμό».

Επιβίωση
«Η επίλυση της κλιματικής κρίσης δεν είναι ζήτημα πολιτικής, είναι θέμα επιβίωσης».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ

Διασημότητα
«Δεν νομίζω ότι κάποιος πραγματικά συνηθίζει την αναγνωρισιμότητα. Αλλά είναι μέρος αυτού που είμαι τώρα. Νομίζω ότι επιβιώνω επειδή δεν περιορίζω τον εαυτό μου».

Συλλέκτης
«Μου αρέσει να συλλέγω έργα τέχνης, παλιές αφίσες από ταινίες, τέτοιου είδους αντικείμενα».

Ευτυχία
«Είμαι τυχερός γιατί έχω κατορθώσει να πετύχω πολλά από τα πράγματα που έχω ονειρευτεί. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το κατά πόσο θεωρείς ότι έχεις ζήσει μια ενδιαφέρουσα ζωή, ότι έχεις συμβάλει στον κόσμο γύρω σου».

Ανάληψη ευθύνης
«Νιώθω την ηθική υποχρέωση να μη σιωπήσω σε αυτήν την κομβική στιγμή για τον πλανήτη, σε αυτήν την εποχή που επιβάλλεται η δράση. Το πώς θα αντιδράσουμε στην οικολογική κρίση θα καθορίσει την τύχη της ανθρωπότητας».