Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και τα δύο είδη φρούτων περιέχουν συστατικά που ονομάζονται στιλβενοειδή τα οποία σε συνδυασμό με την βιταμίνη D αυξάνουν την έκφραση του γονιδίου CAMP το οποίο εμπλέκεται στην άμυνα του οργανισμού. Μάλιστα πρόκειται για ένα γονίδιο που παίζει ρόλο-κλειδί στην πρώτη γραμμή άμυνας που ενεργοποιεί ο οργανισμός ώστε να καταπολεμήσει τις βακτηριακές λοιμώξεις.Στα στιλβενοειδή ανήκουν η ρεσβερατρόλη των κόκκινων σταφυλιών καθώς και η πτεροστιλβένη των βατόμουρων. «Η συνέργεια αυτών των δύο στιλβενοειδών με την βιταμίνη D ώστε να εκφράσουν την έκφραση του γονιδίου CAMP είναι σημαντική. Είναι μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση» εξηγεί ο κύριος ερευνητής Adrian Combart από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ορεγκον. Οι ερευνητές πάντως επισημαίνουν ότι οι παρατηρήσεις τους έγιναν σε καλλιέργειες κυττάρων στο εργαστήριο και όχι σε ανθρώπους.