Πρόκειται για μια είδηση που θα κάνει πολλούς άνδρες να χαμογελάσουν μια και σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ συγκριτικά με τους άνδρες που είχαν μόνο μια σύντροφο στη ζωή τους, εκείνοι που είχαν ερωτικές σχέσεις με περισσότερες από 20 είχαν κατά 28% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο του προστάτη.

Οι ερευνητές Marie- Elise Parent και Marie-Claude Rousseau καθηγήτριες στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, καθώς και η συνάδελφός τους Andrea Spence δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Epidemiology.

Τα ευρήματα της έρευνας προήλθαν από την ανάλυση της σεξουαλικής συμπεριφοράς 3.208 ανδρών μέσω ερωτηματολογίου.

Συνολικά οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν έναν συγγενή με την νόσο (κληρονομικότητα). Ωστόσο, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων επηρέαζε την εξέλιξη της νόσου.

Οι άνδρες που δεν είχαν ποτέ σεξουαλικές σχέσεις είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με την νόσο, ενώ εκείνοι που είχαν περισσότερες από 20 συντρόφους είχαν κατά 28% μειωμένο κίνδυνο να νοσήσουν και κατά 19% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επιθετική μορφή της νόσου.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από 20 άνδρες ερωτικοί σύντροφοι διπλασίαζαν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη για τους άνδρες συγκριτικά με όσους δεν είχαν ποτέ συνευρεθεί με άνδρα.