Η επιστήμη αναφέρει ότι μία σοκολάτα είναι το τέλειο δώρο για τον σύντροφό μας καθώς αφυπνίζει τις ίδιες ορμόνες με αυτές του σεξ. Συγκεκριμένα διεγείρει την ωκυτοκίνη, την ίδια δηλαδή ορμόνη που απελευθερώνει ο εγκέφαλος όταν οι άνθρωποι αγκαλιάζονται ή φιλιούνται. Τα επίπεδα ωκυτοκίνης – γνωστή και ως «ορμόνη αγκαλιά» – παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενσυναίσθηση, τη δημιουργία δεσμών αγάπης αλλά και στην ερωτική ζωή και πιο συγκεκριμένα στη σεξουαλική απόλαυση, σημειώνουν οι ειδικοί σύμφωνα με την Daily Mail.

«Προφανώς, το να προσφέρουμε μία σοκολάτα στον αγαπημένο μας σημαίνει ότι τρέφουμε βαθιά αισθήματα γι’ αυτόν, τον νοιαζόμαστε», δήλωσε ο διατροφολόγος καθηγητής Andrew Prentice της Διεθνούς Ομάδας Διατροφής του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου.

Και πρόσθεσε: Οι λάτρεις της σοκολάτας επωφελούνται από την ωκυτοκίνη καθώς προκαλεί χαλαρά συναισθήματα στους εγκεφάλους τους. Επίσης, απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού και τονώνει την ερωτική ζωή μας ενώ μπορεί να περιορίσει την κατάθλιψη κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες, υπογραμμίζει.