Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που συνδυάζει τον διαλογισμό, τη σωματική άσκηση, τις διατάσεις και τις ελεγχόμενες αναπνοές. Μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου ύπνου. Επειδή η γιόγκα μπορεί να είναι χαλαρωτική, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ηρεμήσετε μετά από μια κουραστική μέρα.

Εάν περνάτε πολλές «λευκές νύχτες» στριφογυρίζοντας στο κρεβάτι σας, η ενσωμάτωση της γιόγκα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να είναι χρήσιμη. Αυτή η πρακτική μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του στρες, επομένως είναι συχνά ιδιαίτερα αποτελεσματική εάν η αϋπνία σας σχετίζεται με το στρες. Η γιόγκα είναι ένας απλός τρόπος για να καταπολεμήσετε τα αισθήματα άγχους και ανησυχίας.

Γιόγκα για όνειρα γλυκά

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου σας. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Επίγνωση της αναπνοής: Η αναπνοή είναι ένα ουσιαστικό μέρος της γιόγκα, επομένως η τακτική πρακτική γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε καλύτερα την αναπνοή σας και το πώς επηρεάζει το μυαλό και το σώμα σας. Η βαθιά αναπνοή, ειδικότερα, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το σώμα σας και να βελτιώσετε τον ύπνο σας.
  • Ενσυνειδητότητα: Η γιόγκα μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη επειδή είναι μια «προσεκτική» προσέγγιση στη σωματική δραστηριότητα. Η ενσυνειδητότητα, η οποία περιλαμβάνει την εστίαση της προσοχής στο παρόν, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα μελατονίνης στο σώμα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ύπνου.
  • Σωματική δραστηριότητα: Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική άσκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα. Αν και γενικά θα πρέπει να αποφεύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα τις βραδινές ώρες, η ελαφριά έως μέτρια άσκηση, όπως η ήπια γιόγκα, όχι απλώς δεν θα δυσκολέψει την έλευση του ύπνου, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ευκολότερα και καλύτερα.