Τα αρχικά στάδια μιας ρομαντικής σχέσης, που εύστοχα ορίζονται ως η φάση του μήνα του μέλιτος, περιλαμβάνουν πόθο, γέλιο και ξέγνοιαστη ευδαιμονία. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο εγκέφαλος απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές, όπως ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, που σας κάνουν να νιώθετε σαν να «πετάτε» στα σύννεφα με τον νέο σας σύντροφο στο πλευρό σας. Αυτό το σύντομο και γλυκό αίσθημα είναι από τις πιο αξέχαστες και συναρπαστικές στιγμές στη σχέση σας. Δυστυχώς, όμως, τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η σχέση σας κατευθύνεται προς το τέλος της.

Σύμφωνα με τους experts στον τομέα των σχέσεων, η φάση του μήνα του μέλιτος μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από τρεις μήνες έως ένα χρόνο, με τους έξι μήνες να αποτελεί το τυπικό χρονικό ορόσημο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά περισσότερα να ανακαλύψετε για τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας, αφού περάσετε αυτό το αρχικό στάδιο ευτυχίας.

Ενώ η φάση του μήνα του μέλιτος είναι γεμάτη ενθουσιασμό, η περίοδος που ακολουθεί μπορεί να είναι γεμάτη από διαρκή και ευχάριστη δέσμευση και εμπιστοσύνη. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, οι ειδικοί μας απαριθμούν τις πιο συνηθισμένες αλλαγές που μπορεί να βιώσετε στην σχέση σας:

Βλέπετε ελαττώματα στον σύντροφό σας

Αφού περάσετε περισσότερο χρόνο με τον σύντροφό σας, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε τα ελαττώματά τους ή τυχόν αδύναμα σημεία στον χαρακτήρα τους. Καθώς φτάσετε στο τέλος της φάσης του μήνα του μέλιτος, αρχίζετε να παρατηρείτε και να δίνετε προσοχή σε μοτίβα συμπεριφοράς, τόσο καλά όσο και κακά.

Ενώ αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να τον γνωρίσετε καλύτερα, χτίζοντας μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση, οι ειδικοί εξηγούν ότι μπορεί και να σας ενοχλήσουν. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι γιατί σας ενοχλεί.

Από εκεί, μπορείτε να καταλάβετε αν πρόκειται πραγματικά για τη συμπεριφορά του συντρόφου σας ή τον τρόπο που την ερμηνεύετε.

Διαφωνείτε ή μαλώνετε συχνότερα

Τείνουμε να έχουμε την καλύτερη συμπεριφορά στην αρχή των σχέσεων. Ωστόσο, μετά το τέλος της αρχικής φάσης του μήνα του μέλιτος, ίσως νιώθετε πιο αναγκασμένοι να μιλήσετε για κάτι, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καυγάδες ή διαφωνίες.

Αν και αυτό μπορεί να είναι άβολο στην αρχή, σκεφτείτε το ως μια ευκαιρία να βελτιώσετε τα στυλ επικοινωνίας που προτιμάτε, ώστε να μπορείτε να καυγαδίσετε με τον «σωστό» τρόπο.

Μπορεί να βλέπεστε λιγότερο

Στην αρχή μιας νέας σχέσης, πιθανότατα θα βλέπετε τον σύντροφό σας πολύ συχνά. Αλλά μόλις τελειώσει η φάση του μήνα του μέλιτος, η πραγματικότητα «επανέρχεται» και έτσι οι φίλοι και η οικογένεια μπορεί να σας λείψουν και να θέλετε να τους δώσετε περισσότερο χρόνο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τον σύντροφό σας.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εσάς έχει τη δική του ζωή έξω από τη σχέση, βοηθώντας τον καθένα από εσάς να αναπτυχθεί ως άτομο.

Υπάρχει λιγότερη πίεση στην σχέση

Το να ερωτεύεστε μπορεί να είναι τρομακτικό. Έχοντας αυτό κατά νου, μπορεί να αισθανθήκατε αγχωμένοι στα αρχικά στάδια της σχέσης, προσπαθώντας να ενεργείτε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ή να ακολουθείτε ορισμένους «κανόνες» για να εντυπωσιάσετε τον σύντροφό σας.

Αυτό είναι φυσιολογικό αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσετε να κάνετε καθώς προχωρά η σχέση σας. Καθώς γνωρίζετε περισσότερο τον σύντροφό σας, εξοικειώνεστε περισσότερο μαζί του και δεν νιώθετε την ανάγκη ότι πρέπει να τον εντυπωσιάσετε.