Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος αναμονής: 12 ώρες

Βαθμός δυσκολίας: *

Υλικα για 1-2 μερίδες:

  • 100 γρ. βρόμη
  • 80 γρ. γάλα (ζωικό ή φυτικό)
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το γαρνίρισμα:

  • 80 γρ. καρυδόψιχα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο (σκόνη)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 50 γρ. μέλι + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βρόμη με το γάλα και το μέλι (2 κ.σ.). Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη βρόμη στο ψυγείο να μουσκέψει έως το επόμενο πρωί.
  2. Καβουρντίζουμε σε ένα τηγανάκι τα καρύδια με την κανέλα και το γαρίφαλο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι (50 γρ.) και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να καλυφθούν τα καρύδια και να λιώσει καλά το μέλι.
  3. Σερβίρουμε το μείγμα της βρόμης σε ποτήρι και γαρνίρουμε με τα καρύδια. Περιχύνουμε με επιπλέον μέλι και απολαμβάνουμε.

Πηγή: Ελληνική Κουζίνα