Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα, γι’ αυτό άλλωστε τα nail bars ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Ωστόσο, η πανδημία του κοροναϊού έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά μας και τις συνήθειές μας. Τα αγαπημένα μας nail bars έχουν κλείσει και εμείς φροντίζουμε να μένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο σπίτι, προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να περιποιηθούμε οι ίδιες τα νύχια μας και να κάνουμε ένα υπέροχο μανικιούρ που θα μας φτιάξει τη διάθεση. Ας δούμε πώς θα το πετύχουμε.

Πέντε tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα στο μανικιούρ

*Κάθε βράδυ προτού κοιμηθούμε εφαρμόζουμε λαδάκι στα νύχια μας. Το αμυγδαλέλαιο, πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες, μπορεί μόλις με λίγες σταγόνες να μαλακώσει τις παρανυχίδες και να χαρίσει λάμψη στα νύχια μας.

*Προτού βάψουμε τα νύχια μας, βάζουμε το βερνίκι των νυχιών στο ψυγείο για 15 λεπτά. Έτσι, θα είναι πιο λείο και θα απλώνεται ευκολότερα.

*Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στα νύχια μας (τετράγωνο, οβάλ, squoval, almond), λιμάροντας προς μία μόνο κατεύθυνση και να επαναλαμβάνοντας την ίδια κίνηση. Όταν λιμάρουμε τα νύχια μας με κινήσεις προς δεξιά και αριστερά, τα κάνουμε να ξεφλουδίζουν, οπότε το αποφεύγουμε.

*Αν έχουμε πολλά πετσάκια ακόμη και μετά την εφαρμογή του αμυγδαλέλαιου, δεν τα κόβουμε. Ρίχνουμε λίγο αμυγδαλέλαιο, τα σπρώχνουμε με ένα ειδικό ξυλάκι και στη συνέχεια ξεπλένουμε τα χέρια μας ώστε να φύγει η λιπαρότητα.

*Τώρα ήρθε η στιγμή να περάσουμε στο πιο δημιουργικό κομμάτι της διαδικασίας, το βάψιμο. Αρχικά, εφαρμόζουμε μία βάση, ώστε να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια και να αποτρέψουμε το ξεφλούδισμα. Έπειτα απλώνουμε το βερνίκι. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ένα που υπόσχεται μεγάλη διάρκεια. Περνάμε την πρώτη στρώση, περιμένουμε να στεγνώσει καλά και απλώνουμε και τη δεύτερη. Τέλος, εφαρμόζουμε επικαλυπτικό νυχιών. Το top coat θα χαρίσει λάμψη στην επιφάνεια του νυχιού και θα εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν αλλοιώσεις και ξεφλούδισμα.

Έτοιμα!