Η συντροφικότητα είναι ίσως από τις πιο ωραίες καταστάσεις και συνθήκες μεταξύ των ανθρώπων.

Για να είσαι καλά σε μια σχέση ωστόσο, οφείλεις να είσαι σε αυτή για τους σωστούς λόγους.

Πες «ναι» στα παρακάτω

  1. Σου αρέσει η συντροφικότητα και θες τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου, να τη βιώνετε σε καθημερινή βάση. Είναι κάτι που σας δίνει μια εσωτερική γαλήνη και νιώθετε ιδιάζουσα εμπιστοσύνη ο ένας για τον άλλον.
  2. Έχετε κοινούς στόχους και όνειρα. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να έχετε περισσότερα κίνητρα για το μέλλον. Αυτό φυσικά είναι συνδεδεμένο και με το πώς νιώθετε.
  3. Αγαπιέστε βέβαια! Χωρίς αυτό το συναίσθημα δε θα θέλατε τίποτα από τα προηγούμενα. Για εσάς αγάπη σημαίνει ότι βλέπετε ο ένας τον άλλον σα μέρος του εαυτού σας. Ο σύντροφός σας είναι ένα άτομο που σας «συμπληρώνει».
  4. Τσακώνεστε με μέτρο. Όλοι θα τσακωθούν και θα λογομαχήσουν κάποια στιγμή. Αυτό είναι υγιές σε μια ερωτική σχέση. Το ότι βάζετε όρια στο πώς τσακώνεστε, είναι κάτι ακόμη πιο υγιές. Δείχνετε ότι ξεπερνάτε τα όποια εγωιστικά αντανακλαστικά.
  5. Στηρίζεστε ο ένας στον άλλον. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν είστε ήδη συναισθηματικά αυτάρκεις. Απλώς έχετε ένα επιπλέον άτομο πέραν του εαυτού σας, πάνω στο οποίο θα στηρίξετε τις ελπίδες, τους φόβους και τις ανασφάλειές σας.
  6. Καλό σεξ. Είναι σημαντικός παράγοντας σε μια σχέση και παίζει καθοριστικό ρόλο πολλές φορές. Περνάτε καλά τόσο σε ρομαντικό όσο και σε σεξουαλικό επίπεδο. Μάλιστα πολύ συχνά τα συνδυάζετε αυτά τα δύο.
  7. Είστε στον «κόσμο» σας. Είστε μια ομάδα, ένα team και έτσ πολλές φορές απομονώνεστε από τη μάζα και είστε στον δικό σας «κόσμο». Σε μια πραγματικότητα της οποίας τους κανόνες διαμορφώνετε εσείς και μόνο εσείς.
  8. Χώρος, χρόνος, ιδιωτικότητα. Είναι σημαντικό μια σχέση να έχει αυτό το τρίπτυχο, καθόσον έτσι θα μπορέσει να «θριαμβεύσει» σε βάθος χρόνο, δίχως να χάνονται τα συναισθήματα λόγω πλήξης και βαρεμάρας.