Αυτή η ευαίσθητη περιοχή του προσώπου αποτελεί κι ένα από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά που συνήθως συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Βέβαια, πλέον με τη χρήση της μάσκας δεν είναι εκτεθειμένα σε κοινή θέα. Παρόλα αυτά, το κρύο αλλά και ο ξηρός αέρας από τον κλιματισμό, εξακολουθούν να τα ταλαιπωρούν.

Όπως η περιοχή των ματιών και του λαιμού, έτσι και τα χείλη έχουν ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες, κάτι που σημαίνει ότι εύκολα αφυδατώνονται, ξεφλουδίζουν και «τραβάνε». Γι’ αυτόν τον σκοπό όμως χρειάζεται η απαραίτητη φροντίδα. Αν ακολουθήσουμε τα παρακάτω πέντε βήματα θα τα διατηρούμε βελούδινα απαλά, περιποιημένα και ενυδατωμένα κάθε εποχή του χρόνου.

Τα 5 βήματα φροντίδας

  • Το βράδυ μετά τη φροντίδα προσώπου και αφού πλύνουμε τα δόντια μας, εφαρμόζουμε ένα θρεπτικό lip balm. Αυτό σε συνδυασμό με τον ύπνο θα λειτουργήσουν ευεργετικά για την αποκατάσταση των χειλιών. Το πρωϊ θα είναι απαλά και έτοιμα να υποδεχτούν κάθε κραγιόν χωρίς να φαίνονται άγρια.
  • Δεν τα ξεφλουδίζουμε με τα δόντια μας. Αντί αυτού κάνουμε απολέπιση με ένα ειδικό προϊόν που θα απομακρύνει ομοιόμορφα τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα θα θρέψει σε βάθος τα χείλη.
  • Χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε ένα λιπ μπαλμ, είτε σκέτο είτε με αντηλιακά φίλτρα, αν ο ήλιος είναι δυνατός, π.χ. στο βουνό.
  • Αν ο αέρας στο σπίτι μας είναι πολύ ξηρός λόγω του κλιματισμού, χρησιμοποιούμε έναν αφυγραντήρα, ιδίως το βράδυ που κοιμόμαστε.
  • Αποφεύγουμε να γλείφουμε τα χείλη μας, γιατί καθώς στεγνώνουν με τον αέρα αφυδατώνονται.

Το ιδανικό balm για τα χείλη

Εχει ως επί το πλείστον φυσική σύνθεση ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε όσο συχνά θέλουμε. Μερικά από τα πιο ευεργετικά συστατικά είναι η πρόπολη,  το μελισσοκέρι, τα βούτυρα καριτέ και κακάο, καθώς και θρεπτικά έλαια όπως τζοτζόμπα, ελαιόλαδο, αργκάν. Επίσης οι βιταμίνες και επουλωτικοί παράγοντες όπως αλόη ή εκχύλισμα χαμομηλιού εξασφαλίζουν γρήγορη επούλωση και ενδυνάμωση του υδρολιπιδικού φραγμού της περιοχής.