Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες και γνωστές βιταμίνες για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει την απορρόφηση σιδήρου, καταπολεμά τις φλεγμονές, προάγει την καλή λειτουργία της καρδιάς και προστατεύει από τις συνέπειες των βαρέων μετάλλων.

Παράλληλα, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και χαρίζει φωτεινότητα στο δέρμα, βελτιώνοντας την υγεία και την όψη του. Μάλιστα, η βιταμίνη C αποτελεί σημείο αναφοράς στην κοσμετολογία. Όποτε δηλαδή οι επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα νέο συστατικό αντιγήρανσης, το συγκρίνουν με τη βιταμίνη C, για να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητά του.

Τα οφέλη της στο δέρμα

*Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία

*Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου

*Αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος

*Καταπολεμά την υπερμελάγχρωση και τις δυσχρωμίες

*Αναστρέφει τη διαδικασία της φωτογήρανσης

*Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

*Βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και κατ’ επέκταση την οξυγόνωση των κυττάρων

*Απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και προλαμβάνει την καταστροφή νέων

*Δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και καταπολεμά τις ευρυαγγείες

Πώς θα την εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησής σας

Για να διαπιστώσετε αν ένα προϊόν περιποίησης περιέχει βιταμίνη C, θα πρέπει να ελέγξετε την ετικέτα με τα συστατικά της, όπου δεν είναι απαραίτητο ότι θα αναγράφεται ως βιταμίνη C. Μπορεί να τη συναντήσετε ως: ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbyl phosphate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate και magnesium ascorbyl phosphate. Επειδή η βιταμίνη C, όπως όλα τα αντιοξειδωτικά, είναι ευάλωτη στο φως και τον αέρα, αφού ανοίξετε τη συσκευασία κρατήστε τη σε σκιερό και στεγνό περιβάλλον.

Ως λοσιόν ντεμακιγιάζ

Επιλέξτε μια βιταμινούχα λοσιόν, χωρίς οινόπνευμα, για να κάνετε ντεμακιγιάζ σε πρόσωπο και μάτια. Αμέσως, η επιδερμίδα σας θα αναζωογονηθεί και θα δείξει πιο φωτεινή.

Ως απολεπιστικό

Mία-τρεις φορές την εβδομάδα (ανάλογα με την ευαισθησία της επιδερμίδας σας) κάντε απολέπιση με βιταμίνη C και οξέα φρούτων. Αν αντιπαθείτε το τρίψιμο, επιλέξτε μια μάσκα που κάνει πίλινγκ.

Ως serum

Αφού καθαρίσετε την επιδερμίδα σας και απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, εφαρμόστε ένα serum λάμψης με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ.