Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, αλλά και σε βιταμίνες Α και Β, το γιαούρτι συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών και στη διατήρηση γερών οστών, αποκαθιστά τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και προάγει τη συνολική υγεία. Η υψηλή του θρεπτική αξία το έχει καθιερώσει ως μία από εκείνες τις τροφές που δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο και τη διατροφή μας, ωστόσο το γιαούρτι αξίζει μια θέση και στην περιποίησή μας.

Τι προσφέρει το γιαούρτι στο δέρμα μας;

  • Τα λιπαρά του ενυδατώνουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της.
  • Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Α τού χαρίζει αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες.
  • Χάρη στη δροσιστική υφή του καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στην επιδερμίδα.
  • Το γαλακτικό οξύ που περιέχει κάνει ήπια απολέπιση στο δέρμα.
  • Καταπολεμά την ακμή χάρη στην αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική του δράση.

3 φυσικές συνταγές ομορφιάς με γιαούρτι

1. Ενυδατική μάσκα προσώπου

Ανακατεύουμε 1 κουταλιά πλήρες γιαούρτι με 1 κουταλιά μέλι και απλώνουμε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα. Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό.

2. Μάσκα μαλλιών

Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας καστορέλαιο και 1 κουταλιά της σούπας κοντίσιονερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Έπειτα το απλώνουμε στις άκρες των μαλλιών και χτενίζουμε τα μαλλιά μας με τα δάχτυλα. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου μισή ώρα και ξεπλένουμε καλά τα μαλλιά μας. Στη συνέχεια λουζόμαστε όπως συνήθως.

3. Απολεπιστικό προσώπου

Ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα μπολ. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας με κυκλικές κινήσεις, κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήνουμε το απολεπιστικό για 10-15 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Χρησιμοποιούμε μια καθαρή πετσέτα για να καθαρίσουμε τυχόν κομμάτια βρώμης που έχουν απομείνει.