Με ήπια αύξηση της κίνησης, στάσεις γιόγκα και ασκήσεις θεραπευτικής δύναμης θα διεγείρουμε απαλά τους μυς της πλάτης, τεντώνοντας τους γλουτούς και τους βραχίονες και θα δώσουμε στο σώμα μας την ευκαιρία να κινείται με προσοχή. Αυτό το μάθημα γιόγκα για τον πόνο στην πλάτη είναι επίσης εξαιρετικό για όσους υποφέρουν από διογκωμένους δίσκους ή κήλη δίσκου.

Είναι πολύ σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και αν το σώμα σας ανταποκρίνεται καλά σε τέτοιου είδους ασκήσεις, εντάξτε τες στη ζωή σας σε ημερήσια βάση. Οι διατάσεις των γλουτών είναι εξαιρετικές για να χαλαρώσετε τους μυς σας σε περίπτωση που τα νεύρα είναι τεντωμένα σε εκείνη την περιοχή. Οι ασκήσεις για την πλάτη που περιλαμβάνουν απαλές επεκτάσεις είναι εξαιρετικές για όσους πάσχουν από κήλη δίσκου ή διογκωμένους δίσκους. Προσπαθήστε να τα κάνετε αυτά καθημερινά για να δυναμώσετε τους μυς γύρω από τη σπονδυλική στήλη.

Είναι καλύτερα, όμως, να αποφύγετε τη στρογγυλοποίηση της σπονδυλικής σας στήλης και ίσως ακόμη να παραλείψετε την εμβρυική στάση εάν υποφέρετε από τραυματισμούς στο δίσκο.

Με καθημερινή δέσμευση, με τον καιρό θα αρχίσετε να αισθάνεστε βελτίωση στην πλάτη και στο νευροπαθητικό πόνο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος γιόγκα για όλα τα επίπεδα, θα επιτρέψετε στο μυαλό και το σώμα σας να συνδεθούν βαθύτερα προς τα μέσα, αφήνοντας κάθε ανησυχία ή αγχωτική σκέψη, δίνοντας πραγματικά στο μυαλό και το σώμα σας το δώρο της προσεκτικής κίνησης, της ακινησίας και της θεραπείας. Απολαύστε και αναπνεύστε.