Για τους κατοίκους των πόλεων, όταν η μέρα είναι ηλιόλουστη και η βραδιά ζεστή, ένα άχαρο ή παραμελημένο μπαλκόνι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Πόσο, μάλιστα, αν το διαμέρισμά μας έχει διαθέτει ένα μικρό μπαλκόνι με θέα την απέναντι ταράτσα ή κάποια λεωφόρο.

Αν και το δικό σας μπαλκόνι θυμίζει περισσότερο ένα τσιμεντένιο νεκροταφείο φυτών, παρά ένα στέκι για χαλάρωση και διασκέδαση, αλλά ο χώρος που έχετε είναι περιορισμένος, αυτό το άρθρο θα σας δώσει ιδέες για να το μεταμορφώσετε εύκολα σε ένα ακαταμάχητο καλοκαιρινό καταφύγιο.

Κατάστρωμα γιοτ

Το κλασικό μπαλκόνι κάθε διαμερίσματος έχει τσιμεντένιο δάπεδο που στερείται προσωπικότητας. Ευτυχώς, μπορείτε να καλύψετε ένα βαρετό δάπεδο με ειδικά πλακάκια εξωτερικού χώρου που θυμίζουν κατάστρωμα γιοτ. Τα πλακάκια αυτά είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν, καθώς έχουν εσοχές που τους επιτρέπουν να κουμπώνουν μεταξύ τους. Εσείς απλά συνδέετε τα κομμάτια μεταξύ τους. Επιπλέον, αν είστε ενοικιαστής, φεύγοντας μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας. Προσθέστε αρκετά ξύλινα στολίδια και ίσως έναν μικρό πάγκο αποθήκευσης, που μπορείτε να κρύψετε μια μικρή ψησταριά. Ένα μικρό αναδιπλούμενο τραπέζι είναι μία καλή ιδέα για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο για τα πόδια σας.

Υπαίθριο δωμάτιο

Εάν σας αρέσει να τρώτε ή να διαβάζετε στην ύπαιθρο, τότε ένα μπαλκόνι που θα δείχνει σαν προέκταση του καθιστικού ή της τραπεζαρίας σας, είναι αυτό που αναζητάτε. Ένας ψάθινος καναπές και ένα ψάθινο τραπεζάκι σαλονιού από ανθεκτικό ρατάν, θα φέρει την άνεση των εσωτερικών χώρων έξω. Μια πτυσσόμενη καρέκλα από βαμμένο τικ προσθέτει ένα ακόμη σημείο για να καθίσετε. Ένα υπαίθριο χαλί με έντονο μοτίβο που θα καλύψει το τσιμεντένιο δάπεδο, είναι άλλη μία έξυπνη πινελιά για να δημιουργήσετε ένα άνετο υπαίθριο δωμάτιο.

Πράσινος τοίχος

Τα φυτά αποτελούν βασικό στοιχείο ενός όμορφου μπαλκονιού. Γιατί, λοιπόν, να μην τα μετατρέψετε σε πρωταγωνιστές καλύπτοντας έναν ολόκληρο τοίχο με αυτά; Στην αγορά θα βρείτε ειδικές κάθετες κατασκευές που σας επιτρέπουν να διακοσμήσετε με γλάστρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών τον τοίχο του μπαλκονιού σας. Τα στρογγυλά λαμπιόνια προσθέτουν μια γιορτινή πινελιά. Ένας καναπές με ξύλινη παλέτα και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες μαξιλάρια, συμπληρώνουν την cozy γωνιά. Τα ρουστίκ πουφ, φτιαγμένα από άχυρο, προσθέτουν επιπλέον καθίσματα. Ένα υπαίθριο χαλί δημιουργεί μία μαλακή αίσθηση κάτω από τα πόδια σας, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ριχτάρι για πικνίκ.

Στυλ και λειτουργικότητα

Μεταμορφώστε το ελαφρώς αμήχανο μπαλκόνι σας σε μια αστική όαση, χάρη στην έξυπνα επιμελημένη επίπλωση και τα φυτά. Αρχικά τοποθετείστε μία εντυπωσιακή και άνετη καρέκλα, από υλικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες. Σε μία γωνία βάλτε ένα μικρό τραπέζι, που θα διπλώνει για να μην πιάνει χώρο, όταν δεν χρειάζεται. Ένα βαμβακερό χαλί που πλένεται στο πλυντήριο προσφέρει κάτι απαλό για τα γυμνά σας πόδια. Ένα παλιό κιβώτιο θα μπορούσε να πάρει νέα «ζωή» ως βάση φυτών. Ένα πλήθος διαφορετικών φυτών με έντονο πράσινο χρώμα ή εποχιακά λουλούδια προσθέτουν φιλόξενη γοητεία.

Φυσικά υλικά

Η αίσθηση που δημιουργούν τα χειροποίητα έπιπλα από φυσικά υλικά μπαλκόνι, δεν συγκρίνεται με τίποτα. Αναβαθμίστε στο λεπτό ένα μικροσκοπικό μπαλκόνι χρησιμοποιώντας πλεκτά έπιπλα από ίνες υακίνθου. Οι χοντρές ίνες προσθέτουν μια ευχάριστη υφή στο χώρο, τόσο ρουστίκ όσο και εκλεπτυσμένη. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από το υλικό αυτό ήταν το απόλυτο must στη Γαλλική Ριβιέρα, κατά τη δεκαετία του 1940.

Πολύχρωμο μπιστρό

Ποιος δεν λατρεύει τα κλασικά έπιπλα μπιστρό όπως ένα τιρκουάζ στρογγυλό τραπέζι με ένα ζευγάρι καρέκλες σε μινιμαλιστική γραμμή. Τα σετ αυτά είναι πτυσσόμενα, γεγονός που τα καθιστά εύκολα στην αποθήκευση. Στο διαδίκτυο θα βρείτε ευρύ φάσμα έντονων χρωμάτων, σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές.