Το να τρώτε υγιεινά και να κάνετε δίαιτα είναι καλό, σωστά; Όχι απαραίτητα, ειδικά αν ο τρόπος που τρώτε επηρεάζει αρνητικά την καθημερινή σας ζωή και τη γενική σας ευεξία.

Αυτά είναι 8 σημάδια που δείχνουν ότι η δίαιτα που ακολουθείτε σας κάνει κακό:

#1 Πεινάτε όλη την ώρα

Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί με μια νέα δίαιτα μετά από ένα διήμερο φαγοπότι; Εάν ο στόχος σας είναι να εξαφανίσετε όλες αυτές τις επιπλέον θερμίδες που φάγατε το Σαββατοκύριακο, η πρώτη σας σκέψη μπορεί να είναι να παραλείψετε το πρωινό ή ίσως απλώς να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ. Αλλά αυτό είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Εάν ξεκινάτε τη μέρα σας πεινασμένοι αγνοώντας τους πόνους στο στομάχι σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα σάκχαρα στο αίμα να σας κάνουν να φάτε οτιδήποτε, πριν φτάσει το μεσημέρι.

#2 Νυστάζετε διαρκώς

Εάν φτάνετε στα μέσα του πρωινού και χρειάζεστε έναν υπνάκο, ίσως πρέπει να επανεξετάσετε τη διατροφή σας. Καταναλώνοντας επί μακρόν λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας, θα αισθάνεστε νυσταγμένοι και να δυσκολεύεστε να εστιάσετε, καθώς το σώμα προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια. Η υπερβολική κούραση μπορεί επίσης να οφείλεται στο ότι δεν τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες, είστε αφυδατωμένοι ή για πολλές γυναίκες, δεν λαμβάνετε αρκετό σίδηρο.

#3 Έχετε δυσκοιλιότητα

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο στην τουαλέτα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διατροφή σας να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Η δυσκοιλιότητα είναι σημάδι ότι η διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας. Το ίδιο και η διάρροια. Εάν δεν τρώτε αρκετές φυτικές ίνες, μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε κένωση. Κόβοντας τις υγιείς διαλυτές ίνες που βρίσκονται στα δημητριακά, για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε πεπτικές διαταραχές. Αυτός είναι ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει για την υγεία σας.

#4 Κρυώνετε συνέχεια

Αυτό είναι ένα άλλο κοινό σημάδι ότι δεν λαμβάνετε αρκετό φαγητό, καθώς το σώμα σας προσπαθεί να μειώσει τη θερμογένεση (δημιουργία θερμότητας) για να διατηρήσει την ενέργεια. Είτε τρώτε πολύ λίγες θερμίδες, είτε έχετε έλλειψη θρεπτικών συστατικών σε πράγματα όπως ο σίδηρος και είστε ήδη κάτω από ένα υγιές σωματικό βάρος, αυτοί είναι όλοι λόγοι που η διατροφή σας μπορεί να σας κάνει να κρυώνετε όλη την ώρα.

#5 Έχετε τριχόπτωση

Σίγουρα, είναι φυσιολογικό να χάνετε μια συγκεκριμένη ποσότητα μαλλιών κάθε μέρα, αλλά εάν χάνετε ολόκληρες τούφες, ίσως θελήσετε να κοιτάξετε τη διατροφή σας. Εάν δεν τρώτε αρκετές θερμίδες και πρωτεΐνες, τα μαλλιά σας μπορεί να αρχίσουν να φθείρονται ή να σπάνε πιο εύκολα.

#6 Αισθάνεστε ενοχές μετά το φαγητό

Στις περισσότερες δίαιτες ορισμένα τρόφιμα απλά απαγορεύονται. Εάν η δίαιτα που ακολουθείτε σας κάνει να νιώθετε ότι είστε κακός τρώγοντας ένα συγκεκριμένο φαγητό, τότε είναι καιρός να την εγκαταλείψετε και να βρείτε κάποια νέα. Ενώ ορισμένα τρόφιμα μπορεί να είναι πιο υγιεινά από άλλα, στην πραγματικότητα όλα τα τρόφιμα μπορούν να ενταχθούν σε μια υγιεινή διατροφή – εκτός εάν αυτό ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους.

#7 Νιώθετε διαρκή κόπωση

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, αλλά όχι εάν η διατροφή σας επηρεάζει αρνητικά την απόδοση της άσκησης ή την αποθεραπεία σας. Εάν δεν τρώτε αρκετές θερμίδες για να τροφοδοτήσετε τις προπονήσεις σας, το σώμα σας θα ανταποκριθεί με μείωση της απόδοσης και αύξηση της κόπωσης, με αποτέλεσμα να νιώθετε μυϊκή αδυναμία και το σώμα σας να καθυστερεί να επανέλθει.

#8 Έχετε συχνούς πονοκεφάλους

Εάν δεν έχετε βιώσει ποτέ πονοκέφαλο πείνας, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό. Αυτά τα χτυπήματα καθιστούν σχεδόν αδύνατο να κάνετε οτιδήποτε μέχρι να φάτε. Αλλά ακόμα και τότε, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να μπουν τα θρεπτικά συστατικά και να υποχωρήσει ο πονοκέφαλος. Εάν έχετε συχνά τέτοιους πονοκεφάλους, ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα νέο σχέδιο.