Για πρώτη φορά, η Pantone δημιούργησε μια ολοκαίνουργια απόχρωση του μπλε, η οποία έχει επιλεγεί ως το χρώμα της χρονιάς για το 2022. Ονομάζεται επίσημα «Pantone 17-3938 Very Peri» και περιγράφεται ως μια «δυναμική μπλε απόχρωση με ζωηρούς βιολετί και κόκκινους υποτόνους». Συνδυάζοντας τη σταθερότητα του μπλε με την ενέργεια και τον ενθουσιασμό του κόκκινου, η «πιο χαρούμενη και ζεστή από όλες τις μπλε αποχρώσεις εισάγει ένα ενδυναμωτικό μείγμα καινοτομίας».
Η δημιουργία ενός νέου χρώματος για πρώτη φορά στην 22χρονη ιστορία της εταιρείας αντανακλά την «παγκόσμια καινοτομία και μεταμόρφωση που λαμβάνει χώρα» δήλωσε η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute. Αλλωστε, η επιλογή του Very Peri «επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την επιθυμία να ξεπεραστούν η πανδημία της COVID-19, οι περιβαλλοντικές ανησυχίες και τα προβλήματα στις τρέχουσες κοινωνικές δομές».

View this post on Instagram

A post shared by PANTONE (@pantone)

Very Peri και στη διακόσμηση

Οταν χρησιμοποιείται στη διακόσμηση του σπιτιού και στο interior design, το Very Peri διοχετεύει μια αίσθηση παιχνιδιάρικης φρεσκάδας, ζωντανεύοντας έναν χώρο μέσω ασυνήθιστων χρωματικών συνδυασμών που ξαφνιάζουν το βλέμμα και ανανεώνουν το πνεύμα. Αυτή η ευέλικτη απόχρωση ταιριάζει σε μια σειρά διαφορετικών υλικών, υφών και φινιρισμάτων, παρέχοντας ένα έντονο αποτέλεσμα, είτε σε έναν βαμμένο τοίχο, σε έπιπλα ή διακοσμητικά, είτε ως μια ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή λεπτομέρεια σε ένα μοτίβο.

Αν λοιπόν θέλετε να συμπεριλάβετε την πιο hot απόχρωση της χρονιάς στη διακόσμηση του σπιτιού σας, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

#1 Βρείτε το στυλ σας

Προτού ενσωματώσετε το Very Peri στον χώρο σας, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο είναι το στυλ σας. Οπως καταλαβαίνετε, διαφορετικά θα πρέπει να οργανώσετε τον χώρο σας αν θέλετε να του χαρίσετε έναν boho αέρα και διαφορετικά αν ο στόχος σας είναι να αποπνέει μια μίνιμαλ αισθητική. Οποια κι αν είναι η επιλογή σας, το Very Peri μπορεί να προσαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία.

#2 Βάψτε τα… Very Peri

Το Very Peri μπορεί να φαίνεται σαν μια τολμηρή επιλογή για το βάψιμο των τοίχων, ειδικά αν οι αλλαγές σάς προκαλούν νευρικότητα ή αν συνήθως παραμένετε πιστοί στις ουδέτερες αποχρώσεις. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να βάψετε όλους τους τοίχους στο χρώμα της χρονιάς για να του χαρίσετε έναν αέρα ανανέωσης. Μπορείτε απλώς να περιοριστείτε σε έναν τοίχο, ο οποίος θα λειτουργεί ως σημείο εστίασης μέσα στον χώρο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο πίσω από τον καναπέ σας μοβ και να κρατήσετε ουδέτερους τόνους στους υπόλοιπους τοίχους.

#3 Συνδυάστε το με ουδέτερες αποχρώσεις

Για να χαρίσετε τολμηρότητα στον χώρο σας, χωρίς ταυτόχρονα να οδηγηθείτε στην υπερβολή, συνδυάστε αυτή την έντονη απόχρωση με ουδέτερους τόνους στα διακοσμητικά σας. Συνδυάζοντας το Very Peri με γκρι ή/και μπεζ αποχρώσεις, θα εξασφαλίσετε ένα διαχρονικό αποτέλεσμα με μια μοντέρνα πινελιά.

Bonus tip: Αν πάλι είστε λάτρεις της ποπ αισθητικής, μη διστάσετε να συνδυάσετε το Very Peri με λίγα διακοσμητικά σε έντονο κίτρινο χρώμα, ώστε να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή χρωματική αντίθεση.

View this post on Instagram

A post shared by Posterlounge (@posterlounge)

#4 Οραματιστείτε το τελικό αποτέλεσμα

Ακόμα κι αν δεν φοβάστε το χρώμα στη διακόσμηση, ακόμα κι αν λατρέψατε από την πρώτη στιγμή την τολμηρή ανακοίνωση του «Very Peri» ως του χρώματος της χρονιάς, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι αυτή η πολυτελής απόχρωση δείχνει πιο μοβ σε πιο έντονο φωτισμό και πιο βαθύ μπλε σε πιο αμυδρά φωτιζόμενους χώρους. Ισως λοιπόν θέλετε να το προτιμήσετε σε έναν χώρο του σπιτιού σας που είναι περισσότερο ευήλιος.

#5 Μην περιορίζεστε στο εσωτερικό

Γεμάτο ενέργεια, χαρά και δυναμισμό, το Very Peri μάς προκαλεί να αφήσουμε τη φαντασία μας να οργιάσει και να εξωτερικεύσουμε τη δημιουργικότητά μας. Μη φοβάστε λοιπόν να είστε τολμηροί με αυτή τη φρέσκια βιολετί απόχρωση που ταιριάζει υπέροχα και στη διακόσμηση του μπαλκονιού ή του κήπου σας. Επιλέγοντας απλώς βιολετί μαξιλαροθήκες για τα έπιπλα του κήπου σας θα χαρίσετε μια κομψή cottage αισθητική στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο ή χρήμα.

Να θυμάστε ότι…

Δεν είναι ανάγκη να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία προκειμένου να εντάξετε το Very Peri στη διακόσμησή σας. Μερικές απλές πινελιές αρκούν για να χαρίσουν μια νέα πνοή στον χώρο σας.

  • Bάψτε έναν τοίχο (αν είστε πιο συγκρατημένοι) ή όλους τους τοίχους (αν είστε πιο τολμηροί) του δωματίου στο χρώμα της χρονιάς. Είτε στο υπνοδωμάτιο είτε στο υπόλοιπο σπίτι, το Very Peri μπορεί να αναδείξει τον χώρο σας.
  • Επιλέξτε έναν μοβ βελούδινο καναπέ για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο σαλόνι σας.
  • Προσθέστε χρώμα στον χώρο σας με βιολετί διακοσμητικά, μαξιλάρια, ριχτάρια, έπιπλα ή πίνακες.
  • Κρεμάστε στο υπνοδωμάτιο κουρτίνες στην απόχρωση του μοβ, ώστε να μπλοκάρετε το έντονο φως του ήλιου.
  • Προσθέστε βιολετί πινελιές στο μπάνιο σας, επιλέγοντας βιολετί πετσέτες, βιολετί κουρτίνα μπάνιου και βιολετί αρωματικά κεριά. Με αυτές τις απλές κινήσεις το μπάνιο σας θα δείξει αυτόματα ανανεωμένο.