Η bohemian αισθητική έχει επηρεάσει καθοριστικά τη διακόσμηση σπιτιού τα τελευταία χρόνια. Η νέα τάση ωστόσο είναι λίγο διαφορετική, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα «πάντρεμα» δύο μεγάλων τάσεων στη διακόσμηση. Το boho στυλ λοιπόν γίνεται πιο minimal και μετατρέπεται σε αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε σκανδιναβικό boho. Αν και συνήθως θεωρούνταν αντίθετοι, ο σκανδιναβικός μινιμαλισμός και ο boho μαξιμαλισμός τώρα συνδυάζονται επιτυγχάνοντας την τέλεια ισορροπία.

Κάπως έτσι δημιουργούνται απλοί αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέροντες χώροι που συνδυάζουν την πρακτικότητα με το στοιχείο της φύσης. Αν θέλετε να δώσετε στον χώρο σας μια boho minimalist αισθητική, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

* Εστιάστε στα ουδέτερα χρώματα

Το κλειδί για να δημιουργήσετε ένα boho στυλ που δείχνει σύγχρονο και μίνιμαλ είναι να δώσετε προσοχή στη χρωματική σας παλέτα. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα στους τοίχους, στην επίπλωση, στα διακοσμητικά και στα υφάσματα, ώστε να χαρίσετε μια αίσθηση καθαριότητας και φυσικότητας στον χώρο. Επειτα, προσθέστε μερικά μικρά διακοσμητικά στοιχεία σε σκούρο χρώμα ώστε να πετύχετε ένα οπτικό ενδιαφέρον.

* Επιλέξτε φυσικά υλικά

Στόχος σας είναι να διατηρήσετε τη μοναδική, φυσική αίσθηση του boho στυλ και σε αυτό ακριβώς έρχονται να σας βοηθήσουν οι υφές και τα υλικά. Επιπλα και διακοσμητικά από ψάθα, ξύλο και μπαμπού θα δώσουν έναν μποέμικο αέρα στο σπίτι σας, χωρίς να προσθέσουν «θόρυβο».

* Επενδύστε σε φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν γίνει κορυφαία τάση στη διακόσμηση και όχι άδικα, αφού αφενός καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού, αφετέρου προσθέτουν έξτρα πόντους στυλ. Ωστόσο, ορισμένα είδη ενδέχεται να είναι τοξικά για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, επομένως πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια ασφαλή επιλογή.

* Συνδυάστε τη λειτουργικότητα με το στυλ

Ως γνωστόν, ο μινιμαλισμός εστιάζει στη λειτουργικότητα του κάθε πράγματος. Τι καλύτερο λοιπόν από το να βρείτε έξυπνες λύσεις για τον χώρο σας, οι οποίες συνδυάζουν την πρακτικότητα με το στυλ; Για παράδειγμα, μια ξύλινη βιβλιοθήκη διακοσμημένη με βιβλία και φυτά λειτουργεί ως ένας chic αποθηκευτικός χώρος.

* Ξεφορτωθείτε καθετί περιττό

Ένας χώρος δεν μπορεί να είναι χαλαρωτικός αν είναι φορτωμένος με πράγματα τα οποία αποσπούν το μάτι. Δεν χρειάζεται να στοχεύετε σε ένα απολύτως μίνιμαλ αποτέλεσμα, αλλά στο να απομακρύνετε ό,τι δεν χρειάζεστε και να αφήσετε τις επιφάνειες πιο καθαρές. Διαλέξτε όσα αντικείμενα θέλετε να φαίνονται (π.χ. αντικείμενα που χρησιμοποιείτε τακτικά και διακοσμητικά που έχετε φέρει από κάποιο ταξίδι σας στο εξωτερικό) και αποθηκεύστε τα υπόλοιπα. Ετσι, αυτόματα ο χώρος σας θα δείχνει πιο μίνιμαλ αλλά και πιο περιποιημένος.

* Προσθέστε μοντέρνες πινελιές

Όταν αναζητείτε διακοσμητικά στοιχεία που να ταιριάζουν στον boho minimalist χώρο σας, προτιμήστε το μοντέρνο και φυσικό decor. Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για να δημιουργήσετε μια αίσθηση χαλάρωσης και απλότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μια κρυσταλλική λάμπα από ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, η οποία θεωρείται φυσικός καθαριστής του αέρα και ταυτόχρονα αποτελεί μια boho αναφορά.

* Μην περιορίζεστε στο καθιστικό

Μπορεί το σαλόνι να είναι ο πρωταγωνιστής του σπιτιού σας, όμως μην περιορίζετε τη διακοσμητική σας έμπνευση σε αυτό. Χαρίστε έναν boho minimalist αέρα και στο υπόλοιπο σπίτι σας: στο μπάνιο, στο υπνοδωμάτιο, ακόμη και στην κουζίνα, για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.