Δεν έχουμε αλλάξει μέικ απ, ούτε προϊόντα περιποίησης, ούτε τη ρουτίνα της φροντίδας μας. Παρόλα αυτά, παρατηρούμε ότι η επιδερμίδα μας έχει εμφανίσει ξαφνικά σπυράκια ή/και ανάγλυφη υφή. Τι μπορεί να φταίει; Η απάντηση μπορεί να είναι απλή και να βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας αλλά να μην πάει το μυαλό μας. Είτε λοιπόν κάνουμε καθημερινά μακιγιάζ, είτε πιο σπάνια, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι προκειμένου να έχουμε ένα καθαρό και υγιές δέρμα, πρέπει να τηρούμε συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής.

Μέικ απ & σπυράκια: Ποιος μπορεί να είναι ο ένοχος

Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά για το μακιγιάζ μας. Απλώνουμε με αυτά το foundation, κάνουμε contouring,  βάζουμε κονσίλερ και highlighter αλλά παραλείπουμε κάτι βασικό. Να τα καθαρίζουμε συχνά.

Ο λόγος φυσικά για τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μας. Οταν αυτά μένουν πολλές μέρες με τα υπολείμματα των προϊόντων μακιγιάζ πάνω τους και ταυτόχρονα εκτίθενται στη σκόνη, στους ρύπους και στο σμήγμα, δημιουργούνται εστίες μικροβίων, οι οποίες προκαλούν ανομοιόμορφη υφή στην επιδερμίδα, σπυράκια και σε κάποιες περιπτώσεις μολύνσεις.

Επομένως για να αποφύγουμε όλες αυτές τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις, θυμόμαστε να τα πλένουμε τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση.

Τι κάνουμε: Πλένουμε τα πινέλα για το foundation και το κονσίλερ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οσο πιο καθαρά είναι τόσο το καλύτερο. Τα πινέλα των σκιών μπορούμε να τα πλένουμε δύο φορές το μήνα.

Η διαδικασία

α) Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με ζεστό νερό και ρίχνουμε ελάχιστη ποσότητα από ένα απαλό σαμπουάν.

β) Βουτάμε μέσα τα πινέλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 15’.

γ) Τα βγάζουμε και τα τρίβουμε στην παλάμη μας ώστε να δημιουργήσουμε αφρό, και να απομακρύνουμε καλύτερα τα υπολείμματα.

δ) Τα ξεπλένουμε προσεχτικά και καλά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά σε μία μαλακή πετσέτα.

Bonus: Επιπλέον, διατηρώντας τα σύνεργα του μακιγιάζ μας καθαρά, επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους αλλά και την άριστηεφαρμογή των προϊόντων μακιγιάζ.