Όπως φανερώνει και το όνομά του, χαλαρώνει τους μύες. Αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το χαλαρωτικό μασάζ βοηθάει τη λειτουργία της λέμφου και στην αποβολή των τοξινών. Επίσης βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος άρα και την οξυγόνωση και θρέψη των κυττάρων. Τέλος, τονώνει την ελαστικότητα των μυών.

Πόσοι όμως ξέρουμε να κάνουμε σωστά μασάζ;

Είστε έτοιμοι; Καθίστε αναπαυτικά στην μπανιέρα ή την ντουσιέρα με το μπουρνούζι σας.

Βάλτε στις παλάμες μια κουταλιά του γλυκού από  ένα έλαιο της αρεσκείας σας και τρίψτε τις μέχρι να πάρει τη θερμοκρασία του σώματός σας. Ετσι θα ενεργοποιηθούν τα συστατικά του ελαίου και θα ωφελήσουν την επιδερμίδα.

Ξεκινάμε:

Πόδια, πίσω μέρος

Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πίσω μέρος των ποδιών. Κάντε  χαλαρές, ανοδικές κινήσεις από το πέλμα μέχρι τον γλουτό. Οι παλάμες και τα δάχτυλα πρέπει να «αγκαλιάζουν» την περιοχή έτσι ώστε να εφάπτονται στις καμπύλες των ποδιών.

Πόδια, μπροστινό μέρος

Κάντε τις ίδιες κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, από το μηρό προς το γόνατο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο εσωτερικό των μηρών.

Υπογάστριο

Το μασάζ της κοιλιάς είναι ιδανικό για γενική ευφορία χαλάρωση και πολύ καλό για τη δυσκοιλιότητα. Κάντε μασάζ στην περιοχή κυκλικά όπως η φορά των δεικτών του ρολογιού

 Χέρια

Κάντε ανοδικό μασάζ με την παλάμη του αντίθετου χεριού, από τα δάχτυλα ως τα μπράτσα.

Κεφάλι

Ρίξτε αρκετή ποσότητα λαδιού στα χέρια σας και τρίψτε απαλά το τριχωτό ξεκινώντας από την περιοχή του αυχένα.

Πρόσωπο

Κάντε απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, κυκλικές κινήσεις γύρω από τα μάτια και απαλές πιέσεις πάνω στα φρύδια.

Φτιάξτε το δικό σας έλαιο μασάζ

Συστατικά

-25 ml αμυγδαλέλαιο

-25 ml λάδι από κουκούτσια σταφυλιού

-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιλάνγκ-ιλάνγκ

-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου

-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερόλι

Οδηγίες

Αναμείξτε τα υλικά σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι,  χωρητικότητας περίπου 100 ml. Κλείστε το και ανακινήστε το μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Το έλαιο που φτιάξατε είναι κατάλληλο για μασάζ από τα πόδια ως και το κεφάλι.