Σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο όπως ρυτίδες, λεπτές γραμμές και δυσχρωμίες, είναι αναπόφευκτο να εμφανιστούν καθώς μεγαλώνουμε. Ενώ μας αρέσει να ρίχνουμε το φταίξιμο στη μεγαλύτερη κάθε χρόνο ηλικία μας, ο κύριος ένοχος είναι η φωτογήρανση. Δηλαδή οι βλάβες που προκαλούνται στο δέρμα από την έκθεσή μας στον ήλιο. Υπεύθυνη για το 80% των ορατών αλλαγών στο δέρμα είναι η ηλιακή ακτινοβολία.

Η υπεριώδης ακτινοβολία που φθάνει στο δέρμα αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους, την UVA και την UVB.

Οι ακτίνες UVA, είναι κυρίως υπεύθυνες για τη γήρανση του δέρματος αλλά και την εμφάνιση αλλεργιών. Οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά  και καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Καθώς αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται με την καθημερινή έκθεσή μας στην υπεριώδη ακτινοβολία UVA, εμφανίζονται προοδευτικά σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο όπως είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες ενώ η επιδερμίδα μας γίνεται  ξηρή και τραχιά.

Για την προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακών προϊόντων με ευρέος φάσματος προστασία σε καθημερινή βάση. Χρησιμοποιούμε αντηλιακά με χρώμα ή χωρίς,  κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός μας που να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις συγκεκριμένες ανάγκες του.

Τα αντηλιακά Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid SPF50+ & Anthelios UVMUNE 400 Hydrating cream SPF50+ παρέχουν :

  • Πολύ υψηλή, ευρέος φάσματος προστασία από τον ήλιο και τις επιβλαβείς ακτίνες UVB/UVA & ULTRA ΜΑΚΡΕΣ UVA
  • Προστασία κατά των κυτταρικών βλαβών
  • Προστασία από τις βλάβες που προκαλούν η ρύπανση και η υπέρυθρη ακτινοβολία
  • Ενυδάτωση σε βάθος από την πρώτη εφαρμογή
  • Αόρατη υφή με μία μη λιπαρή και μη κολλώδη σύνθεση που δεν αφήνει λευκά σημάδια και απορροφάται γρήγορα

Τα συγκεκριμένα αντηλιακά είναι ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητη επιδερμίδα γιατί είναι υποαλλεργικά και δοκιμασμένα δερματολογικά σε ευαίσθητο, αντιδραστικό δέρμα και σε αλλεργικό στον ήλιο δέρμα. Κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος και όλους τους φωτότυπους.

Το αντηλιακό που συστήνεται για κάθε τύπο επιδερμίδας με σημάδια γήρανσης προσώπου, είναι το Anthelios Age Correct SPF50 που ανήκει στη νέα γενιά αντηλιακής προστασίας που προλαμβάνει και διορθώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης σε 4 εβδομάδες.

  • Προσφέρει ευρέος φάσματος προστασία από τον ήλιο (UVA/UVB)
  • Περιορίζει τις βλάβες που δημιουργούνται από UVB/UVA, IR-A & ρύπανση
  • Περιορίζει τη προσκόλληση ρύπων στην επιδερμίδα
  • Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, τις κηλίδες και την υπερμελάγχρωση
  • Αυξάνει την ελαστικότητα

Το αντηλιακό κατά των σημαδιών γήρανσης Anthelios Age Correct SPF50, έχει μη λιπαρή υφή για 24ωρη ενυδάτωση, είναι υποαλλεργικό. Είναι ελεγμένο δερματολογικά και οφθαλμολογικά.

Οι βλάβες από τον ήλιο είναι μια συνεχής ανησυχία για όλους μας. Είναι δύσκολο να καταπολεμήσουμε το χρόνο αλλά είναι σίγουρα στο χέρι μας να προλάβουμε την φωτογήρανση με τη χρήση των κατάλληλων αντηλιακών!