Ωστόσο, υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν serums  αλλά είναι επιφυλακτικές γιατί δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με τα οφέλη τους. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο συχνές ερωτήσεις/απαντήσεις για όσες θέλουν να χρησιμοποιήσουν serum προσώπου.

Ποιοι είναι οι βασικοί τύποι ορών προσώπου;

  • Ο ορός για την καταπολέμηση της ακμής χρησιμοποιεί πολύ καθαρά, απλά συστατικά. Ο κύριος στόχος του είναι να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης εξανθημάτων στο δέρμα σας παρέχοντας εκείνα τα ενεργά συστατικά που μπορούν να εξαλείψουν τέτοιες απειλές.
  • Ορός λάμψης δέρματος περιέχει συγκεκριμένα συστατικά που βοηθούν στην εξισορρόπηση του τόνου του δέρματός σας και στη λείανση της επιδερμίδας του.
  • Ο ορός αντιγήρανσης είναι ο καλύτερος για την πρόληψη των ρυτίδων όταν το δέρμα σας ξεκινά να χαλαρώνει ή όταν οι χρωστικές του δέρματος ξεκινούν να σχηματίζουν ρυτίδες λόγω της ηλικίας.
  • Ο ενυδατικός ορός ενισχύει τα αποτελέσματα των ενυδατικών κρεμών. Η χρήση μόνο ενυδατικών κρεμών, δεν είναι ποτέ μια πλήρως αποτελεσματική μέθοδος για την παροχή σωστής ενυδάτωσης στις χρωστικές του δέρματος.
  • Ο ορός απολέπισης έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τον ορό αντιγήρανσης για τη βελτίωση της επιδερμίδας σας. Μια χειροκίνητη μέθοδος απολέπισης θεωρείται σκληρή για το δέρμα και συνοδεύεται από ένα κοκκώδες scrub, το οποίο οι χρήστες ευαίσθητου δέρματος δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ο ορός απολέπισης, είναι ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τα μαύρα στίγματα και να επανορθώσετε το δέρμα σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ serum και toner;

Η κύρια διαφορά μεταξύ των τόνερ και των ορών είναι ότι τα τόνερ καθαρίζουν και εξισορροπούν τα επίπεδα pH του δέρματός σας, ενώ οι οροί κάνουν το ίδιο, αλλά σε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Διαφέρει το serum προσώπου από την ενυδατική κρέμα;

Ο ορός απορροφάται στο δέρμα πιο γρήγορα από την ενυδατική κρέμα. Η  ενυδατική κρέμα δρα στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, ενώ ο ορός λειτουργεί κάτω από το στρώμα της επιδερμίδας. Μια ενυδατική κρέμα ενυδατώνει το ανώτερο στρώμα του δέρματος, ενώ ο ορός διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο από το εσωτερικό, αποτρέποντας την περαιτέρω ξηρότητα. To serum προσώπου είναι προϊόν με βάση το νερό, ενώ η ενυδατική κρέμα περιέχει έλαια.

Στην έρευνα μας αυτή, βρήκαμε επίσης τους πιο αποτελεσματικούς ορούς αντιγήρανσης :

Για αντιγήρανση προσώπου σε ώριμο κανονικό, ξηρό, ευαίσθητο δέρμα με δυσχρωμίες & έλλειψη υγρασίας : το serum αντιγήρανσης CE FERULIC της SkinCeuticals, ελαχιστοποιεί τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, την τρύπα του όζοντος και τα καυσαέρια. Επανορθώνει τα λιπίδια στο δέρμα μας, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και προσδίδει φωτεινή όψη στην επιδερμίδα μας.

Για αντιγήρανση προσώπου σε ώριμο κανονικό, λιπαρό και μικτό δέρμα με δυσχρωμίες το serum αντιγήρανσης PHLORETIN CF της SkinCeuticals, παρέχει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και τις ακτίνες UV, επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, λειαίνει την υφή του και μειώνει τις δυσχρωμίες, τη θαμπάδα και τις λεπτές γραμμές.

Για κάθε τύπο δέρματος : Το SkinCeuticals serum Η.Α. INTESIFIER, είναι ένας πολυλειτουργικός διορθωτικός ορός αντιγήρανσης που αυξάνει άμεσα και μακροπρόθεσμα τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος. Επαναφέρει τον όγκο και τη σφριγηλότητα ενώ μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων των ματιών και των ρινοπαρειακών ρυτίδων. Κατάλληλο για το πρόσωπο και για τα μάτια.