Cardio ασκήσεις, όπως η ποδηλασία ή το τρέξιμο φαίνεται να προκαλούν ευεργετικές αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο με τρόπο που δεν συμβαίνει με τις προπονήσεις δύναμης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology.

Αυτός αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς ένας ακόμη λόγος για να παραμείνουμε ενεργοί ή να αυξήσουμε την φυσική μας δραστηριότητα, καθώς όχι μόνο βελτιώνουμε την μεταβολική μας υγεία αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες μακροζωίας.

Καλύτερη υγεία

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από συμμετέχοντες που τυχαία ολοκλήρωσαν μια προπόνηση αντοχής ή δύναμης. Πριν και μετά τη συνεδρία, συλλέχθηκαν βιοψίες σκελετικών μυών και δείγματα αίματος, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι όσοι συγκαταλέγονταν στην ομάδα αντοχής εμφάνισαν αυξημένη μιτοχονδριακή δραστηριότητα, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα μιτοχόνδρια είναι οι δυνάμεις ισχύος των κυττάρων. Όσο πιο ισχυρή είναι η μιτοχονδριακή σας δραστηριότητα, τόσο πιο πιθανό είναι να έχετε καλή μεταβολική υγεία, μας εξηγούν.

Διασκεδαστική cardio προπόνηση

Διασκεδαστική προπόνηση cardio με μουσική για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης.