Το sumo squat πρόκειται για μια εξαιρετική παραλλαγή του κλασικού καθίσματος, που τονώνει τους μυς των ποδιών «ενεργοποιώντας» πολύ πιο έντονα την περιοχή των γλουτών. Για να εκτελέσετε σωστά την συγκεκριμένη άσκηση, θέλετε να έχετε μια ευρύτερη στάση, με τα πόδια σας να είναι πιο ανοιχτά από τους γοφούς και ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω, σε γωνία περίπου 45 μοιρών.

Όπως ένα κανονικό squat, εκτελείτε ένα sumo squat με την κάμψη του ισχίου και του γόνατος ενώ χαμηλώνετε προς τα έδαφος και σφίγγετε τους γλουτούς σας ενώ για να σηκωθείτε, επεκτείνετε το ισχίο και τεντώνετε τα πόδια σας πιέζοντας το βάρος προς τα πάνω, σφίγγοντας και πάλι τους γλουτούς σας.

Η θέση σας είναι διαφορετική σε ένα squat σούμο έναντι ενός κανονικού αλλά υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο.

Ποια τα μοναδικά οφέλη των Sumo squats

Το sumo squat βοηθά στην οικοδόμηση δύναμης στους τετρακέφαλους και στους γλουτούς σας. Οι δυνατοί τετρακέφαλοι και οι γλουτοί σας βοηθούν να τρέχετε και να πηδάτε πιο αποτελεσματικά, καθώς και να σηκώνετε περισσότερο βάρος στην καθημερινότητά σας.

Επιπλέον, επειδή τα sumo squat ενεργοποιούν και τους προσαγωγούς σας, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της σταθερότητας στο ισχίο σας.

Πώς θα το κάνετε σωστά

  • Σταθείτε με τα πόδια σας πιο ανοιχτά από το πλάτος των ώμων, τα δάχτυλα προς τα έξω, τα χέρια στα πλάγια ή μπροστά από το στήθος σας. Εάν χρησιμοποιείτε βάρη, μπορείτε να κρατήσετε ένα στο ύψος του θώρακα ή και λίγο πιο χαμηλά.
  • Ενεργοποιήστε τον κορμό σας, σφίγγοντάς τον, κρατήστε τον θώρακα ψηλά και την πλάτη σας επίπεδη και μετατοπίστε το βάρος σας προς τις φτέρνες σας.
  • Σπρώξτε τους γοφούς σας προς τα πίσω και λυγίστε τα γόνατά σας για να χαμηλώσετε σε ένα squat.
  • Σφίξτε τους γλουτούς, σπρώχνοντας το βάρος προς τα πάνω και τεντώστε τα πόδια σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση.

Για περισσότερα, δείτε το βίντεο που ακολουθεί: