Όλοι ανυπομονούμε για την περίοδο των γιορτών για να δώσουμε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο που περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να αγκαλιάσουμε το εορταστικό πνεύμα και να απολαύσουμε τα γευστικά εδέσματα σε φιλικά τραπέζια.

Ωστόσο, για να μην δείτε το νούμερο στην ζυγαριά να ανεβαίνει είναι σημαντικό να αποφύγετε λιχουδιές γεμάτες ζάχαρη και λιπαρά.

Ποιες λιχουδιές αποφεύγουμε;

Οι τρεις πιο θερμιδικές λιχουδιές της γιορτινής σεζόν, περιλαμβάνουν:

Το διάσημο eggnog

Ενώ το γευστικό eggnog πρόκειται για μια γευστική παράδοση που απολαμβάνουν πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μπορεί να σας γεμίσει “κενές” θερμίδες, αυξάνοντας το βάρος σας.

Ένα φλιτζάνι έχει από 250 έως 300 θερμίδες, σχεδόν όσες και ένα μεγάλο σνακ ή ένα μικρό ελαφρύ γεύμα. Αυτό το ρόφημα περιέχει αυγά, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, αλκοόλ, μπαχαρικά, βανίλια, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο.

Επειδή είναι πλούσιο σε ζάχαρη και έχει πολύ λίγες φυτικές ίνες, είναι καλύτερα να το αποφύγετε μιας και μπορεί να συμβάλλει και στην αύξηση του κοιλιακού λίπους.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Από τα πιο γνωστά γλυκίσματα της περιόδου είναι τα γιορτινά μπισκότα, που εκτός από υπέροχη γεύση έχουν και φανταστικά σχήματα και σχέδια.

Ωστόσο, ίσως είναι καλύτερο να τα αποφύγετε μιας και η μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αυξήσουν το κοιλιακό λίπος.

Αυτή η αυξημένη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει περίσσεια ζάχαρη στο αίμα. Τότε θα μεταφερθεί στο συκώτι σας, όπου θα μετατραπεί και θα αποθηκευτεί σε λίπος, αναφέρουν οι ειδικοί.

Πουτίγκα

Ενώ είναι δύσκολο να αντισταθούμε στην χριστουγεννιάτικη πουτίγκα, ίσως να πρέπει να το προσπαθήσετε μιας και μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση βάρους.

Τα συστατικά της συνήθως περιλαμβάνουν το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά, ζάχαρη, βούτυρο, κονιάκ, ζάχαρη άχνη, που σας φορτώνουν με πολλές θερμίδες.

Για αυτό δοκιμάστε να απολαύσετε αυτό το επιδόρπιο με μέτρο, τρώγοντας το μικρότερο κομμάτι ή με το να το μοιραστείτε με έναν από τους αγαπημένους σας.