Έχετε ακούσει πολλές φορές για το cardio (αερόβια γυμναστική) και για τα οφέλη που έχει τόσο για την υγεία όσο και για το αδυνάτισμα.

Αερόβια γυμναστική είναι κάθε άσκηση στην οποία κινούνται ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, με συνέπεια την ταχύτερη καύση θερμίδων, που ευνοεί περισσότερο την προσπάθεια να χάσετε βάρος.

H αερόβια άσκηση περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα που αυξάνει την πρόσληψη οξυγόνου και τους κτύπους της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης: Αερόβιο για γερή καρδιά: Οι μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε

Oι δραστηριότητες που μπορούν να ενεργοποιήσουν την αερόβια παραγωγή ενέργειας είναι αυτές που προσφέρουν χαμηλή-μέτρια ένταση και μεγάλη διάρκεια.

Tέτοιες δραστηριότητες είναι το έντονο περπάτημα, το χαλαρό τρέξιμο (τζόγκινγκ), το ανέβασμα σκάλας, το ποδήλατο, η κωπηλασία, το κολύμπι, το σκοινάκι, ο χορός και κάθε μορφή ομαδικής δραστηριότητας (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδόσφαιρο).

Cardio με σχοινάκι

Πιάστε το σχοινάκι σας, φορέστε τα αθλητικά σας και ετοιμαστείτε για την κλασική και αγαπημένη cardio άσκηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σχοινάκι και λίγο χώρο για να τα καταφέρετε.

Εκτός από μια αποτελεσματική αερόβια προπόνηση, το σχοινάκι μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε και να διατηρήσετε την οστική σας πυκνότητα, καθώς μεγαλώνετε.

Cardio με διαλειμματική προπόνηση HIIT

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης – γνωστή και ως HIIT – είναι ένας τύπος προπόνησης που περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις όπως άλματα και τρέξιμο επί τόπου. Θα κάνετε όλες τις ασκήσεις για μικρή διάρκεια, θα κάνετε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείτε και μετά θα επαναλάβετε την σειρά των ασκήσεων.

Ένα από τα καλύτερά της οφέλη είναι ότι αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και σας δίνουν την καλύτερη fitness πρόκληση για να παραμείνετε σε φόρμα.

Δείτε το workout video που ακολουθεί για να κάνετε μια δυνατή προπόνηση, που θα τονώσει το μεταβολισμό σας: