Η γυμναστική στο σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πρώτο στην λίστα έρχεται το αίσθημα της ευκολίας και της άνεσης, που μόνο ο προσωπικός μας χώρος μπορεί να μας προσφέρει. Μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για λίγη φυσική δραστηριότητα όποτε λειτουργεί καλύτερα με το πρόγραμμά σας και δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε και να χάσετε επιπλέον πολύτιμο χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο. Για να ολοκληρώσετε μια cardio προπόνηση στο σπίτι θα χρειαστείτε να κάνετε τις εξής ασκήσεις:

Σχοινάκι, η κλασική cardio άσκηση

Πιάστε το σχοινάκι σας, φορέστε τα αθλητικά σας και ετοιμαστείτε για την κλασική και αγαπημένη cardio άσκηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σχοινάκι και λίγο χώρο για να τα καταφέρετε. Εκτός από μια αποτελεσματική αερόβια προπόνηση, το σχοινάκι μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε και να διατηρήσετε την οστική σας πυκνότητα, καθώς μεγαλώνετε.

Βάλτε την αγαπημένη σας playlist και ξεκινήστε σταδιακά από ήπιο ρυθμό και στην συνέχεια αυξήστε την ένταση.

Διαλειμματική προπόνηση HIIT

Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης – γνωστή και ως HIIT – είναι ένας τύπος προπόνησης που περιλαμβάνει διάφορες ασκήσεις όπως άλματα και τρέξιμο επί τόπου. Θα κάνετε όλες τις ασκήσεις για μικρή διάρκεια, θα κάνετε ένα διάλειμμα για να ξεκουραστείτε και μετά θα επαναλάβετε την σειρά των ασκήσεων.

Ένα από τα καλύτερά της οφέλη είναι ότι αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και σας δίνουν την καλύτερη fitness πρόκληση για να παραμείνετε σε φόρμα.

Boxing και Kickboxing

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντικά και πιο εναλλακτικά είναι η πυγμαχία και το kickboxing, ιδανικές επιλογές για καρδιαγγειακή άσκηση στο σπίτι. Καθώς κάνετε ασκήσεις πυγμαχίας και kickboxing ο καρδιακός σας ρυθμός θα αυξάνεται και θα πέφτει πάλι μεταξύ των γύρων.

Εργάζεστε τόσο αερόβια όσο και αναερόβια. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το shadowboxing και για ακόμα καλύτερη εμπειρία, δοκιμάστε να παρακολουθήσετε και να κάνετε προπονήσεις από βίντεο ή και με εξειδικευμένο instructor.