Είναι το τέλος μιας κουραστικής ημέρας και είστε περήφανοι που αφιερώσατε χρόνο για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και να εφαρμόσετε τη skincare ρουτίνα σας;

Είστε έτοιμοι να πέσετε στο κρεβάτι, σωστά; Όχι τόσο γρήγορα.

Αποδεικνύεται ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε χρονομετρήσει σωστά την εφαρμογή του κάθε προϊόντος περιποίησης. Πρέπει επίσης να δίνετε σε όλα λίγο χρόνο για να απορροφηθούν. Προτού, δηλαδή, μουσκεύσετε τη μαξιλαροθήκη σας με ένα σωρό ακριβά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης: Skinimalism: Μίνιμαλ skin-care για μαξ αποτελέσματα

Αυτό ισχύει όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι πιθανό οι πρωινή και η βραδινή skincare ρουτίνα σας να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους

Πολλοί δερματολόγοι προτείνουν να αφήνετε αρκετό χρόνο μεταξύ των πρωινών και βραδινών περιποιήσεων του δέρματος. «Ιδανικά θα πρέπει να τις χωρίζετε σε διάστημα περίπου 12 ωρών μεταξύ τους», δήλωσε η δερματολόγος Dr. Loretta Ciraldo.

Περιμένετε 60 έως 90 δευτερόλεπτα μεταξύ της εφαρμογής κάθε προϊόντος

Η Dr. Michelle Henry, δερματολόγος και κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Weill Cornell Medical College, εξηγεί ότι η αναμονή 60 έως 90 δευτερολέπτων μπορεί να επιτρέψει στα προϊόντα να διεισδύσουν στο επιφανειακό στρώμα και να κάνουν τα μαγικά τους».

«Αν βάζετε τρία ή τέσσερα διαφορετικά προϊόντα ταυτόχρονα ή το ένα πάνω στο άλλο, το δέρμα δεν μπορεί να απορροφήσει τα διάφορα συστατικά», συμπληρώνει.

Η μαξιλαροθήκη σας «τρώει» όλη την περιποίηση της επιδερμίδας σας;

«Η εφαρμογή οποιουδήποτε τύπου προϊόντος μόλις πριν πέσετε στο κρεβάτι μπορεί να μεταφέρει αμέσως το προϊόν στη μαξιλαροθήκη», λέει η Henry.

«Αν έχετε παρουσιάσει νέα σπυράκια το πρωί, οι πιθανότητες είναι ότι οι μαξιλαροθήκες σας είναι οι ένοχοι», προειδοποιεί. Πόση ώρα όμως πρέπει να περιμένετε για να ξαπλώσετε;

Η Michelle Wong, χημικός και επιστημονικός εκπαιδευτής στο Lab Muffin Beauty Science, πρότεινε ότι «αν θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας δεν θα πάει χαμένο, το ασφαλέστερο είναι να περιμένετε μια ώρα μετά την εφαρμογή πριν πάτε για ύπνο».

Το πόσο γρήγορα απορροφώνται τα προϊόντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Μια πιο ξηρή επιδερμίδα θα απορροφηθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Μια λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο.

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες προτάθηκαν από μερικούς από τους ειδικούς, καθώς Το μετάξι και το σατέν είναι απαλά στο δέρμα και δεν απορροφούν τόση υγρασία όσο το βαμβάκι.