Κάθε Δευτέρα είναι σα να πατάμε το κουμπί επαναφοράς για να εστιάσουμε ξανά μετά το Σαββατοκύριακο. Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις ευκαιρίες;

Για να ξεκινήσετε τη Δευτέρα σαν «PRO»

Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Αφιερώστε χρόνο την Κυριακή για να προγραμματίσετε την εβδομάδα . Ιεραρχήστε τις εργασίες σας και καταγράψτε τους στόχους για την εβδομάδα. Αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά να κερδίσετε έδαφος τη Δευτέρα αφού θα έχετε ένα σαφές σχέδιο και εστιασμένη την προσοχή σας.

Διαβάστε επίσης: Κυριακή βράδυ: Πώς να κάνετε restart την εβδομάδα

Ξεκινήστε με τα σημαντικά

Το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις που έχετε και να τις τακτοποιήσετε χωρίς αναβολή, αφού τις έχετε καταγράψει απ’ την Κυριακή, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θα σας χαρίσει μια αίσθηση ολοκλήρωσης και «φόρας» ώστε να συνεχίσετε δυναμικά την υπόλοιπη ημέρα.

Παραμείνετε οργανωμένοι και τακτοποιημένοι

Η οργάνωση είναι το «κλειδί» της επιτυχίας.

Φροντίστε ο χώρος εργασίας σας να είναι τακτοποιημένος, το ημερολόγιό σας ενημερωμένο και η λίστα υποχρεώσεων σαφώς καθορισμένη. Αυτά θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας και να παραμείνετε παραγωγικοί όλη μέρα, αποφεύγοντας αναβολές και περισπασμούς.

Κρατήστε μια θετική στάση

Η έναρξη της εβδομάδας με θετική σκέψη και διάθεση μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια ώθηση στην παραγωγικότητά σας.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μια θετική προοπτική μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια, να αυξήσει τα κίνητρα και να οδηγήσει στην επιτυχία.

Εστιάστε στις ευκαιρίες και όχι στις προκλήσεις και διατηρήστε μια νοοτροπία ανάπτυξης, αναζητώντας πάντα τρόπους αυτοβελτίωσης.

Για να ξεκινήσετε τη Δευτέρα σαν «loser»

Ξεκινήστε με αναβολές

Η αναβλητικότητα και η δημιουργία δικαιολογιών για την αποφυγή υποχρεώσεων μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση εργασιών, με αποτέλεσμα τελικά να αισθάνεστε υπερένταση, άγχος και να έχετε τελικά μια χαοτική εβδομάδα.

Social media- Email (τσεκ)

Εάν το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί της Δευτέρας είναι ο έλεγχος του email και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε είναι πολύ πιθανό η προσοχή σας να αποσπαστεί και η μέρα να ξεκινήσει δυσάρεστα.

«Party- weekend- animal»

Το να μένετε ξύπνιοι μέχρι πρωίας το Σαββατοκύριακο, να φάτε ό,τι γλυκό βρεθεί μπροστά σας, να πιείτε πολλά ποτηράκια παραπάνω στην έξοδο, σίγουρα θα σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, νωθροί και χωρίς κίνητρα τη Δευτέρα.

Μην είστε ο… γκρινιάρης

Το να είστε αρνητικοί ξεκινώντας την εβδομάδα, να παραπονιέστε για τη δουλειά που έχετε μπροστά σας και να επικεντρωθείτε σε καθετί αρνητικό μπορεί να μειώσει το ηθικό και το κίνητρο σας, καθιστώντας τη Δευτέρα ανυπόφορη…