Για τους περισσότερους ανθρώπους, το τέλος του Σαββατοκύριακου δεν είναι μια ευπρόσδεκτη στιγμή. Η Κυριακή σηματοδοτεί την επιστροφή στη φασαρία της εργάσιμης εβδομάδας και σε όλες τις δουλειές.

Με άλλα λόγια, το βράδυ της Κυριακής μπορεί να είναι δύσκολο, γι’ αυτό και η «Κυριακάτικη τρομάρα» είναι μια πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους που εργάζονται τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης: Βάλτε αυτό το αντικείμενο στο γραφείο και ανακουφιστείτε από το εργασιακό άγχος

Αν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που νιώθουν ένα αίσθημα τρόμου την Κυριακή, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το βράδυ σας (και την υπόλοιπη εβδομάδα σας) λίγο καλύτερο και λίγο πιο ήρεμο.

Δημιουργήστε μια χαλαρωτική κυριακάτικη βραδινή ρουτίνα

«Στους ανθρώπους αρέσουν οι ρουτίνες και οι άνθρωποι ευδοκιμούν όταν το μυαλό και το σώμα τους δεν χρειάζεται να σκέφτονται τόσο σκληρά», εξηγεί η Ashley Janssen, σύμβουλος παραγωγικότητας.

Αναπτύξτε ένα σταθερό πρόγραμμα για τις τελευταίες ώρες κάθε Κυριακής που θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε την εβδομάδα σας. Μπορεί να θέλετε να καθιερώσετε μια καλή ώρα για ύπνο και να ασχοληθείτε με μια δραστηριότητα που σας αρέσει.

«Διαβάστε ένα βιβλίο, παρακολουθήστε την αγαπημένη σας σειρά ή να κάντε ήπια γιόγκα», προτείνει η Janssen. Το να τελειώσετε το Σαββατοκύριακο με φρενίτιδα σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλά για την ερχόμενη εβδομάδα.

Προετοιμαστείτε για το πρωί της Δευτέρας

Το να βάζετε τα πράγματα στη θέση τους για να ξεκινήσετε τη Δευτέρα σας είναι ένας καλός τρόπος για να απαλύνετε κάποιες από τις φοβίες της Κυριακής. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ετοιμάζετε την τσάντα σας εκ των προτέρων ή ελέγχετε την πρόγνωση του καιρού, ώστε να ντυθείτε ανάλογα.

Πάρτε αποφάσεις που είναι πιο εύκολο να πάρετε το βράδυ της Κυριακής παρά το πρωί της Δευτέρας. Αυτό θα σας κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη όταν έρθει πραγματικά ή ώρα να ξεκινήσετε την εβδομάδα.

Προγραμματίστε διασκεδαστικά πράγματα για την εβδομάδα

Για να μειώσετε το αίσθημα της απελπισίας, η Janssen συνιστά να κάνετε σχέδια για να περιμένετε με ανυπομονησία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όπως δείπνο με έναν φίλο ή μια βραδιά ταινίας με τον σύντροφό σας.

Θα μπορούσατε ακόμη και να προσθέσετε πράγματα στην πρωινή ρουτίνα της Δευτέρας σας για να κάνετε τη μέρα λίγο πιο ευχάριστη. Ίσως να κανονίσετε μια συνάντηση για καφέ με έναν συνάδελφο αντί για τηλεφώνημα.

Αποφύγετε τη νοερή απαρίθμηση υποχρεώσεων

Αποφύγετε να ξαπλώνετε στο κρεβάτι και να σκέφτεστε όλα τα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί. Διαπιστώνετε ότι η λίστα με τις δουλειές σας περνάει από το μυαλό σας καθώς προσπαθείτε να κοιμηθείτε;

Κρατήστε ένα σημειωματάριο στο κομοδίνο σας, ώστε να μπορείτε να σημειώνετε τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να το κρατάτε πια στο κεφάλι σας.

Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Επαναπροσδιορίστε τι σημαίνει χάσιμο χρόνου και ελεύθερος χρόνος. Η ξεκούραση είναι αναπόσπαστο μέρος του παραγωγικού χρόνου. Κανείς δεν κάνει καλή δουλειά ή δεν παίρνει σπουδαίες αποφάσεις όταν δεν φροντίζει τον εαυτό του.

Η αυτοφροντίδα είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ζωή. Σας προετοιμάζει για όλα τα πράγματα που είναι σημαντικά για εσάς. Χαλαρώστε στο κρεβάτι λίγο περισσότερο. Επιβραδύνετε λίγο τη ροή σας.