Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα, ώστε να μη χάσουμε καθόλου από τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών, αλλά και χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας που, ουσιαστικά, δεν περνάει παρά ένα απλό κρυολόγημα;

Για τις πρώτες βοήθειες… ανατρέχουμε στη φύση!

Τι είναι ο βήχας και πότε χρειάζεται φυσική αντιμετώπιση:

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο βήχας είναι, στην ουσία, ένας προστατευτικός μηχανισμός του αναπνευστικού συστήματος! Όταν αντιμετωπίζουμε κάποια λοίμωξη, βοηθά στο να απομακρυνθούν οι ρύποι και τα μικρόβια από το λαιμό και τους αεραγωγούς. Στην περίπτωση, όμως, που γίνεται ιδιαίτερα οξύς, ενοχλητικός και συνοδεύεται από πονόλαιμο, δυσκολία στην κατάποση και αίσθηση «γδαρσίματος», είναι απαραίτητο να επέμβουμε για να ανακουφιστούμε και να εξασφαλίσουμε έναν ήσυχο ύπνο, που αποτελεί το πιο απαραίτητο στάδιο για σωστή και γρήγορη ανάρρωση.

Πώς μας βοηθά η πρόπολη στο κρυολόγημα;

Η πρόπολη είναι μια κολλώδης ουσία που παράγουν οι μέλισσες για να προστατεύσουν την κυψέλη, κλείνοντας τις διάφορες τρύπες και αποκλείοντας τις εισβολές από «εχθρούς». Ακόμα και η ονομασία της δίνει την αίσθηση της άμυνας, της οχύρωσης: «προ της πόλεως». Η δεύτερη βασική της ιδιότητα όμως είναι η αντισηπτική, καθώς χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να αποστειρώσουν το εσωτερικό της κυψέλης. Έχει ρυθμιστική δράση στη μικροβιοκτόνο ικανότητα των μακροφάγων, στην παραγωγή αντισωμάτων και τη δραστικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Λαμβάνοντας, λοιπόν, πρόπολη, ενισχύουμε τη φυσική άμυνα του οργανισμού, ώστε να λειτουργήσει γρήγορα, χωρίς να την επιβαρύνουμε με χημικές ουσίες.

Σε τι συμβάλλει ο βασιλικός πολτός όταν έχουμε αρρωστήσει;

Ο βασιλικός πολτός είναι δικαίως «στη μόδα» τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα μεταβολικά του οφέλη, παρουσιάζει και θετική δράση στην παραγωγή κολλαγόνου, θρέφει και τονώνει τον οργανισμό, αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας, αλλά συγχρόνως δρα και ανοσορρυθμιστικά. Όταν αντιμετωπίζουμε κάποια λοίμωξη, η λήψη βασιλικού πολτού βοηθά ιδιαιτέρως, καθώς συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό των Τ-cells, των κυττάρων, δηλαδή, που αναλαμβάνουν να δώσουν τη «μάχη» με τους ιούς και τα μικρόβια που έχουν εισβάλει στον οργανισμό μας

Ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός βοτάνων για το λαιμό;

Τα βότανα είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες από την αρχαιότητα. Ο γλυκάνισος, ο μάραθος και το θυμάρι δρουν χαλαρωτικά με τα μοναδικά τους αρώματα, βοηθούν στην απόχρεμψη, τη βλεννόλυση και γενικότερα στη ρύθμιση των εκκρίσεων. Το φασκόμηλο, το πεύκο και τα ισλανδικά βρύα, εκτός από αποχρεμπτική δράση, έχουν και αντιμικροβιακές ιδιότητες, συμβάλλουν, λοιπόν, στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Το τίλιο βοηθά στον περιορισμό της παραγωγής της βλέννας, ενώ καταπραΰνει το λαιμό και το βήχα. Τέλος, ο σαμπούκος δρα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη μείωση της διάρκειας αλλά και των συμπτωμάτων της γρίπης. Πότε και γιατί επιβάλλεται η λήψη ψευδαργύρου;

Ο ψευδάργυρος είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για το ανοσοποιητικό σύστημα, αφού εμποδίζει, πρώτον, την αναπαραγωγή των ιών, και, δεύτερον, δεν τους επιτρέπει να προσβάλλουν τα κύτταρα που παραμένουν ακόμα υγιή. Αυτό σημαίνει πως, λαμβάνοντας ψευδάργυρο το πρώτο εικοσιτετράωρο μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, μπορούμε να περιορίσουμε σημαντικά τη διάρκεια της ασθένειας.

…και η κλασική Βιταμίνη C;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συγκεκριμένη Βιταμίνη, αφού παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και συμβάλλει στο να γίνουν τα συμπτώματα πιο ήπια. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό όταν αρρωστήσουμε, να νιώσουμε καλά και σωματικά. Σε αυτό βοηθά πολύ η βιταμίνη C, η οποία τονώνει τον οργανισμό και παράλληλα μειώνει την αίσθηση της κούρασης.

Ποια φυσική λύση να επιλέξω, λοιπόν;

Όπως είδαμε, το καθένα από τα παραπάνω συστατικά επιτελεί συγκεκριμένη και διαφορετική, λίγο ή πολύ, λειτουργία. Για να ανακουφιστούμε άμεσα, το ιδανικό είναι να συνδυάσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε, στις κατάλληλες ποσότητες. Κάτι που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα σύγχρονο και εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής. Στην έρευνα αγοράς μας, την πρώτη θέση κέρδισε το νέο σιρόπι για το βήχα και τον πονόλαιμο της Lanes, με πλήρως φυσική σύνθεση και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Συμπεριλαμβάνει όλα τα συστατικά που συνιστούν οι πιο πρόσφατες μελέτες για την φυσική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, ευεργετικά βότανα, ψευδάργυρο, βιταμίνη C, βασιλικό πολτό και, φυσικά, πρόπολη, από τις καλύτερες πηγές και στην κατάλληλη δοσολογία, όχι μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τα παιδιά.

Για πιο φυσική και ασφαλή αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, λοιπόν, εμπιστευθείτε ένα προϊόν που συμβαδίζει με τα αποτελέσματα των πιο σύγχρονων ερευνών. Ένα συμπλήρωμα διατροφής πρωτοποριακό αλλά και κατάλληλο για όλη την οικογένεια, όπως το PropolCare.