Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από το μύθο της Ατλαντίδας και της Τιτανομαχίας. Σε χρόνους παμπάλαιους, στην ομίχλη της προϊστορίας, περιτριγυρισμένο από τον ωκεανό, κυριαρχούσε, μάγευε κι απειλούσε το πανίσχυρο βασίλειο της Ατλαντίδας-Μακαρίας.

Ο πλούτος, τα λαμπερά παλάτια κι οι ναοί, τα θαύματα της τεχνολογίας, ήταν η μία όψη της. Οι κατακτητικοί πόλεμοι, οι σκλάβοι της, η αδικία και η απληστία, ήταν η σκοτεινή της πλευρά. Στο θρόνο της, ο βασιλιάς Κρόνος που κρατά φυλακισμένα τα παιδιά του στα φοβερά Τάρταρα, ώστε να μην του πάρουν την εξουσία.

Το στερνοπαίδι του Κρόνου, ο Ζήνας-Δίας, με τέχνασμα της μητέρας του Ρέας, έχει ξεφύγει από τη μοίρα των αδελφών του και επιστρέφει από την Κρήτη για να τιμωρήσει τον τυραννικό πατέρα του. Ο Ίνας, ένα πρωτόγονο αγόρι, θα βρεθεί σκλάβος στα φοβερά ορυχεία της Μακαρίας. Κορυφαία στιγμή της ζωής του, η συνάντησή του με τον Ζήνα και η συμμετοχή του στον αγώνα του.

Η μάχη ανάμεσα στις δύο βασιλικές γενιές του Κρόνου και του Ζήνα –η γνωστή Τιτανομαχία– θα είναι σκληρή. Το ίδιο και η μάχη των φυσικών δυνάμεων, της φωτιάς και του νερού, που θα διεκδικήσουν την Ατλαντίδα και θα την κάνουν Μύθο. Ένα Μύθο που αιώνες τώρα αιχμαλωτίζει τη φαντασία μας… Μια διαχρονική ιστορία για το πάθος της εξουσίας.

Η συγγραφέας Λιλή Μαυροκεφάλου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο την προσεχή Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. στο Wine bar MONK, οδός Καρόρη 4, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ. 210 3211117.