Λάθος Νο1: Το πολύ λεπτό τόξο
Εντάξει, ήταν της μόδας στα 70s (για απροσδιόριστους λόγους), ωστόσο πλέον όχι μόνο είναι ντεμοντέ αλλά προσθέτουν χρόνια στην όψη μας, και κάνουν τη μύτη να φαίνεται μεγαλύτερη.

Πώς το διορθώνουμε: Αφήνουμε πάλι τα φρύδια μας να ξαναβγούν και να μεγαλώσουν. Αν δε βγαίνουν πλέον νέες τριχούλες, τότε γεμίζουμε τα κενά με μια σκιά.

Λάθος Νο2: Τα φουντωτά φρύδια
Δε χρειάζεται να πάμε από τη μία άκρη στην άλλη. Δεν μπορούμε όλες μας να υποστηρίξουμε το λουκ του supermodel Cara Delevingne. Τα πολύ πυκνά φρύδιά δείχνουν τα μάτια μικρότερα, ενώ όταν προεκτείνονται πέρα από την εξωτερική γωνία του ματιού, τα βλέφαρα δείχνουν πεσμένα.

Πώς το διορθώνουμε: Χτενίζουμε προς τα πάνω τα φρύδια και κόβουμε τις μακριές τρίχες που βγαίνουν εκτός περιγράμματος. Στη συνέχεια, κρατάμε ένα μολύβι κάθετα στα πλαϊνά της μύτης για να βρούμε το σημείο από όπου θα ξεκινάει το φρύδι μας. Τοποθετούμε το μολύβι πλάγια, έτσι ώστε να ακουμπάει το πλαϊνό της μύτης και την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο όπου εφάπτεται το μολύβι με το φρύδι είναι το τέλος του τόξου. Έπειτα για να καθορίσουμε το σημείο όπου ξεκινάει το ανοδικό σημείο του τόξου, τοποθετούμε το μολύβι διαγώνια ώστε να ενώνει νοητά το πλαϊνό της μύτης και την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού. Προσεχτικά αφαιρούμε τις τριχούλες που βγαίνουν εκτός του σχήματος που έχουμε ορίσει με το μολύβι.

Λάθος Νο3: Οι εξαφανισμένες άκρες
Από την άκρη του τόξου εξαρτάται πόσο νεανικό φαίνεται το βλέμμα. Το φυσιολογικό είναι το φρύδι να λεπταίνει σταδιακά προς το τέλος του. Όταν όμως κόβεται απότομα, τότε τα βλέφαρα φαίνονται πεσμένα και το βλέμμα κουρασμένο.

Πώς το διορθώνουμε: Πρώτα καθορίζουμε το μήκος του φρυδιού σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Το κομμάτι που λείπει το σχεδιάζουμε προσεχτικά με ένα μολύβι.

Τα φρύδια που γκριζάρουν
Κάνουν το βλέμμα άτονο και αλλοιώνουν την αρμονία του προσώπου.

Πώς το διορθώνουμε: Αν οι λευκές τρίχες είναι σποραδικές, τις καμουφλάρουμε με μια ειδική χρωματιστή μάσκαρα. Αν είναι περισσότερες, τότε μπορούμε να τις περάσουμε με βαφή. Για την πρώτη φορά, καλύτερα να απευθυνθούμε στον κομμωτή ώστε να επιλέξει τη σωστή απόχρωση που ταιριάζει με τα μαλλιά μας.