Η Margot Robbie τρελαίνει τον ανδρικό πληθυσμό με το αψεγάδιαστο κορμί της και τις τολμηρές εμφανίσεις της.

Η σκηνή στην ταινία «Ο λύκος της Wall Street» στην οποία προκαλεί τον Λίο φορώντας μόνο το καλσόν και τα ψηλοτάκουνά της έχει μείνει κλασική. Εκτοτε, έβαλε σκοπό να αποδείξει σε όλους ότι η καριέρα της δεν βασίζεται μόνο στην καυτή της παρουσία. Αποχωρίστηκε την πλούσια ξανθιά κόμη της, «έβαλε» κιλά, τσαλάκωσε την εικόνα της και υποδύθηκε ρόλους που κάθε άλλο παρά τόνιζαν τη θηλυκή και σέξι πλευρά της. Και το κόλπο έπιασε. Εφέτος η 27χρονη ηθοποιός και παραγωγός πλέον από την Αυστραλία παίζει δυνατά για τα Οσκαρ αφού κέρδισε υποψηφιότητα για το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου, χάρη στην ερμηνεία της στην ταινία «I, Tonya», έναν βιογραφικό ρόλο για τον οποίο κέρδισε ήδη το Critics’ Choice Awards. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της αμερικανίδας πρωταθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ, η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του αθλήματος, όταν μαζί με τον σύζυγό της κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο για την κατάκτηση του τίτλου. Η Margot Robbie είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας από το Ντάλμπι του Κουίνσλαντ. Σε ηλικία 16 ετών έφυγε από το σπίτι της και μετακόμισε στη Μελβούρνη για να σπουδάσει υποκριτική στο Somerset College. Ξεκίνησε την καριέρα της από την αυστραλιανή τηλεοπτική σειρά «Neighbours», για να πετάξει αμέσως μετά στο Λος Αντζελες αναζητώντας την τύχη της. Και τη βρήκε!

Για τον ρόλο της στον «Λύκο της Wall Street»
«Αν ήμουν άντρας θα ήθελα να παίξω στην ταινία. Αλλά γιατί να κάνω τη χρυσοθήρα ερωμένη;» είπε στον ατζέντη της και εκείνος απλά απάντησε «Είναι μια ταινία του Σκορσέζε. Δεν θα πάρεις καν τον ρόλο». «Τελικά τον πήρα!»

Από το φαστφουντάδικο στη μικρή οθόνη
«Δούλευα στα Subway στη Μελβούρνη, ήμουν καλλιτέχνης των σάντουιτς. Εκανα φοβερή δουλειά και τώρα δεν μπορώ καν να φάω ένα σάντουιτς από τα Subway γιατί ξέρω ότι μπορώ να το φτιάξω καλύτερα και δεν θέλω να προσβάλω κάποιον αν ζητήσω να το φτιάξω μόνη μου… Θυμάμαι τη μέρα που παραιτήθηκα γιατί έπρεπε να ξεκινήσω γυρίσματα για το “Neighbours” (σ.σ.:ο πρώτος της ρόλος σε τηλεοπτική καθημερινή σαπουνόπερα της Αυστραλίας) και δεν με πίστευαν. Εξι μήνες μετά μου έδωσαν ένα τεράστιο ποσό για να κάνω το διαφημιστικό τους».

Για τα φιλιά του Λίο
«Οι φίλες μου απογοητεύτηκαν όταν με ρώτησαν πώς είναι να φιλάς τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και εγώ τους είπα ότι δεν ήταν καθόλου ρομαντικό μετά από τόσες ώρες γυρισμάτων».

Για τις γυμνές σκηνές
«Αναγκάστηκα να πω στους γονείς μου ότι ντουμπλάρουν τις γυμνές σκηνές για να μην τους ταράξω!».

Περιποίηση προσώπου
«Ενα από τα υπέροχα της δουλειάς μου είναι ότι συνεργάζομαι με εξαιρετικούς make up artists που μου συστήνουν νέα προϊόντα. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικά καλλυντικά. Ωστόσο, η καθημερινή μου περιποίηση ξεκινά με έναν καλό καθαρισμό, μια πλούσια ενυδατική κρέμα που διατηρεί το δέρμα μου δροσερό, καθώς και κρέμα ματιών. Δεν χρησιμοποιώ ορούς γιατί η επιδερμίδα μου είναι ευαίσθητη και αντιδρά σε αυτούς».

Φαν του Χάρι Πότερ
«Είμαι φανατική θαυμάστρια του Χάρι Πότερ. Παρότι έχω διαβάσει τα βιβλία πάνω από 20 φορές το καθένα, εξακολουθώ να τα διαβάζω λίγο πριν πέσω για ύπνο. Αδειάζει το μυαλό μου».

Δεν είμαι πιο όμορφη από τις φίλες μου
«Οταν μαζευόμαστε με τις φίλες μου στο σπίτι, σίγουρα δεν είμαι η πιο όμορφη. Δεν μεγάλωσα με την αίσθηση ότι ήμουν ελκυστική».

Ηθοποιός και παραγωγός
«Ποτέ δεν περίμενα να γίνω παραγωγός… Ανέκαθεν μου άρεσε η σκηνοθεσία και το να γράφω. Ως ηθοποιός έφτασα κάποια στιγμή στο σημείο που αισθανόμουν σαν μια μαριονέτα στα χέρια των άλλων. Ποτέ κανείς δεν ζητούσε την άποψή μου για την τέχνη μου».

Κασκαντέρ, η αγάπη μου
«Συχνά σκέφτομαι ότι θα ήθελα να είχα γίνει κασκαντέρ. Μου αρέσουν πολύ οι ριψοκίνδυνες λήψεις και τα πλατό και κάνοντας αυτή τη δουλειά δεν θα με αναγνώριζε κανείς στον δρόμο. Ομως, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Ετσι δεν είναι;».

Για τις κριτικές
«Κάνεις πρόβες για ώρες, διαβάζεις, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και στο τέλος κάποιος γράφει μια κριτική που σε τσακίζει».

Ζω μια κανονική ζωή
«Εχω μια κανονική ζωή. Αν ήμουν σερβιτόρα, θα είχα μάλλον τον ίδιο τρόπο ζωής. Θα πήγαινα στα ίδια κλαμπ που πάω και τώρα, θα έβγαινα με τους ίδιους ανθρώπους».

Για τη διατροφή
«Δεν κάνω και την καλύτερη διατροφή. Αγαπώ την μπίρα, τις πατάτες, τα μπιφτέκια, αλλά αν χρειαστεί να βάλω μπικίνι τότε τρώω καρότα για τρεις ημέρες. Είμαι των άκρων».

Για την επιτυχία
«Πρέπει να το παραδεχθώ: πολύ καλά πράγματα μου συνέβησαν πολύ σύντομα».