Εάν ο FDA αποδεχθεί την συγκεκριμένη γνωμοδότηση και δώσει την έγκρισή του, τότε σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο θα έχουν μια θεραπευτική επιλογή που δεν υπήρχε στο παρελθόν μαζί με την ελπίδα για μια λιγότερο επεμβατική χειρουργική διαδικασία.

Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει ήδη εγκριθεί από τον FDA το 2012 για την θεραπεία ασθενών με HER2 θετικό μεταστατικό καρκίνο μαστού. Τώρα όμως εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει στη συρρίκνωση όγκων και σε ασθενείς με HER2 θετικό καρκίνο μαστού σε αρχικό στάδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FDA τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών φαίνονται υποσχόμενα, ωστόσο απαιτούνται επιπρόσθετες έρευνες σε ότι αφορά τις καρδιολογικές επιπλοκές από τη λήψη του φαρμάκου.
Επίσης σύμφωνα με το πάνελ των ειδικών που γνωμοδότησαν στον FDA για το συγκεκριμένο φάρμακο η κατασκευάστρια φαρμακευτική εταιρία (Genentech) θα πρέπει να διεξάγει και άλλες έρευνες για να διασφαλιστεί ότι η λήψη του φαρμάκου όντως βοηθά τις ασθενείς να ζήσουν περισσότερα χρόνια με υγεία.