Ένα χαπάκι γύρης την ημέρα ανακουφίζει από τα συμπτώματα του άσθματος και των εποχικών αλλεργιών, εκτιμούν γερμανοί ειδικοί.

Η ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ρουρ στο Μπόχουμ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ηλικίας 5-16 ετών που έπαιρναν ένα χάπι γύρης ημερησίως, περιόριζαν τη λήψη των υπόλοιπων φαρμάκων τους στο 1/3, καθώς τα συμπτώματά τους υποχωρούσαν θεαματικά.

Οι ειδικοί είχαν μοιράσει τα παιδιά σε δύο ομάδες: Στη μια χορηγούσαν το χάπι γύρης και στην άλλη εικονικά φάρμακα. Μετά το τέλος του πειράματος, έκαναν ανοσολογικές εξετάσεις αίματος όπου και διαπιστώθηκε η θεαματική αποτελεσματικότητα του φυσικού φαρμάκου από γύρη γρασιδιού.

Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι, σε σύγκριση με την ομάδα που λάμβανε πλασέμπο, η ομάδα που έπαιρνε το «θαυματουργό» φυσικό φάρμακο από γύρη γρασιδιού:

  • Παρουσίασε μείωση των συμπτωμάτων άσθματος κατά 64%.
  • Αντίστοιχα, εμφάνισε πτώση κατά 24% των συμπτωμάτων των εποχικών αλλεργιών.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας δρ. Άλμπρεχτ Μπουφέ, σε γενικές γραμμές η αποδοχή του χαπιού από τον οργανισμό των παιδιών ήταν αρκετά καλή, καθώς η μόνη παρενέργεια που παρουσιάστηκε ήταν παροδική φαγούρα στο στόμα.

Διαβάστε ακόμα:
Αυτά είναι τα πιο κοινά αλλεργιογόνα στη χώρα μας
http://www.vita.gr/html/ent/017/ent.1017.asp

Έτσι θα αντιμετωπίσετε το αλλεργικό
http://www.vita.gr/html/ent/123/ent.6123.asp

Δέντρα κατά του άσθματος
http://www.vita.gr/html/ent/933/ent.5933.asp