Βιβλιαγορά και το Πασχαλινό Παζάρι
Την 17η Aνοιξιάτικη Βιβλιαγορά και το Πασχαλινό Παζάρι με θέμα «Τα γήινα, τ’ ανθρώπινα, τα νόστιμα» διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις 5 & 6 Απριλίου (10:30-15:00) στο Κέντρο ΓΑΙΑ (Όθωνος 100, Κηφισιά). Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ διατίθενται θέσεις Parking. Πληροφορίες: 210-8083289 και 8015870, www.filoi-gnhm.gr.

Καρκίνος του Μαστού & Οικονομική Κρίση
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο μαστού και το ισχύον καθεστώς στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας, διοργανώνει μια ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Καρκίνος του Μαστού & Οικονομική Κρίση: Αντιμετωπίζοντας τις Συνεχείς Αλλαγές». Η Ημερίδα απευθύνεται σε όσους θέλουν να ενημερωθούν για τις αλλαγές στο χώρο της υγείας (ασθενείς, ειδικούς στο χώρο της υγείας κτλ.). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Info: Ξενοδοχείο Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα. 5 Απριλίου, 10:00-17:00.

Σεμινάριο παρασκευής καθαριστικών
Ένα 3ωρο σεμινάριο για την παρασκευή οικιακών καθαριστικών και απορρυπαντικών, χωρίς χημικές ουσίες και με χαμηλό κόστος, διοργανώνεται στο χώρο της Πύλης Ελευθερίας (Αριστοτέλους 67, Πλ. Βικτωρίας) στις 6 Απριλίου (17:00-20:00). Μετά το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα λάβουν έντυπο με σημειώσεις και συνταγές, καθώς και μέρος των ειδών που θα παρασκευαστούν (π.χ. απορρυπαντικό πλυντηρίου, ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων, γυαλιστικό ξύλινων επιφανειών, αποσμητικό ψυγείου, καθαριστικό γενικής χρήσης). Info: «Κάλλον, εναλλακτική σκέψη, άθληση, θεραπεία», αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δηλώστε συμμετοχή: 6948-89.96.75 (Μαρίνα Κάτσικα), marekatsika@gmail.com. Κόστος: 20Ε (περιλαμβάνονται τα υλικά). Πληροφορίες εδώ.

Βιβλία

«Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή!», Γιώργος Δημόπουλος, Γιάννης Λαφαζάνος
Εκδόσεις Μίνωας, Τιμή: 12,50Ε
Όλοι οι άνθρωποι ζούμε με την ελπίδα, κάθε μικρή ή μεγάλη προσδοκία να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας: ένας μεγάλος έρωτας, μια αληθινή φιλία, η συνάντηση με την ευτυχία, η επιτυχία στην εργασία, η πνευματική ολοκλήρωση. Κάθε μας σκέψη, συναίσθημα, συμπεριφορά, πράξη εμπεριέχει την προσμονή για ένα καλύτερο αύριο. Ειδικά στη σημερινή εποχή οι καταστάσεις επιβάλλουν, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δώσουμε ελπίδα στον συνάνθρωπό μας με χαμόγελο. Ακόμα κι αν κάθε μέρα αντικρίζουμε μελαγχολικά και σκυθρωπά πρόσωπα, πρέπει να έχουμε την ελπίδα σύντροφο σε κάθε μας βήμα.

«Παίζω και τραγουδώ με το παιδί μου»,
Κατερίνα Γιαννίκου
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, Τιμή: 16,90Ε
224 έξυπνα παιχνίδια και τραγούδια για παιδιά από 2 έως 5 ετών.