Πασχαλινό Μeet Μarket
Μια ανάσα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο 12 και τη Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου, το Πασχαλινό Μeet Μarket σάς προσκαλεί στη Τεχνόπολη Αθηνών στο Γκάζι, όπου περίπου 120 πάγκοι γεμάτοι με πρωτότυπα χειροποίητα προϊόντα είναι στην διάθεσή σας. Για όσους δεν το ξέρετε ακόμα, το Μeet Μarket είναι ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, οργανικά προϊόντα υγιεινής, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια. Αυτή τη φορά, έξτρα δωράκια θα περιμένουν όσους βρουν τα σοκολατένια αυγά που υπάρχουν κρυμμένα στο χώρο!
Info: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Κτήριο «Μηχανουργείο» (Δ12) & Κεντρική Αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι. Ωράριο λειτουργίας: 13:00 – 23:00 κάθε μέρα. Περισσότερα στο: www.themeetmarket.gr

Πασχαλινή συναυλία

Με μια πρωινή συναυλία ενταγμένη στο πνεύμα των ημερών, υποδέχεται η Εθνική Λυρική Σκηνή το Πάσχα, με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των καλλιτεχνικών σωμάτων του οργανισμού, τα οποία θα ερμηνεύσουν τρία σημαντικά συμφωνικά έργα θρησκευτικής μουσικής πάνω στο μεσαιωνικό ύμνο Stabat Mater. Τα έσοδα θα δοθούν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Δημοτικό θέατρο Ληξουρίου, από τους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
Info: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61. Κυριακή των Βαΐων, στις 12:00. Εισιτήρια: €20, €15, €10, €8, €6

Εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών

Η Άνοιξη ήρθε, το Πάσχα πλησιάζει και η διάθεση για παιχνίδι μεγαλώνει! Η γλυκύτατη Έλλη Τσομπανίδη, νηπιαγωγός, περιμένει τους λιλιπούτειους φίλους μας αυτό το Σάββατο (18.00-19.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» για να φτιάξουν μαζί υπέροχες δαχτυλόκουλες. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 2-4 ετών μαζί με τους γονείς τους. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Info: Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια», Mαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-51.25.600, http://www.akademeia.gr/. Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ.

Βιβλία:
«Ρίζες και φτερά, Γράμματα σε γονείς»,
Ανθή Δοξιάδη, εκδόσεις Ποταμός, τιμή: 23 ευρώ

Τα μικρά αυτά κείμενα γράφτηκαν με την πεποίθηση ότι τα δεκαοκτώ χρόνια, που δίνουμε ΡΙΖΕΣ και ΦΤΕΡΑ στα παιδιά μας για να στεριώσουν και για να μπορούν να φύγουν τη σωστή στιγμή, είναι από τα καλύτερα δεκαοκτώ χρόνια και της δικής μας ενήλικης ζωής. Ενώ, λοιπόν, κάνουμε αυτήν τη μοναδικά σοβαρή δουλειά που πρόκειται να έχει αποφασιστική επιρροή στη ζωή τους ολόκληρη, καλό θα ήταν να περάσουμε όλοι μαζί χαρούμενα και αξέχαστα. Αυτά τα κείμενα μιλούν για κάτι που δεν το βρίσκουμε συχνά γραμμένο πουθενά. Περιγράφουν το τι γίνεται πέραν του «μαμ και νάνι», μας θυμίζουν τη μαγευτική πλευρά αυτής της ηλικίας και μας βοηθούν να ακούμε τα παιδιά μας καλύτερα με αυτό το «τρίτο» αυτί. Αν μοιάζουν να δίνουν έμφαση στη βρεφική και μικρή παιδική ηλικία είναι γιατί αυτή είναι η καλύτερη προετοιμασία για την υποτιθέμενη δύσκολη περίοδο της εφηβείας. Και για τη ζωή τους ολόκληρη.

«Ο Συννεφόγατος», Χρήστος Μπουλώτης, εκδόσεις Polaris, τιμή: 15,50 ευρώ

Όταν το μοναχικό σύννεφο που όλο αλλάζει σχήματα γίνεται κάποια μέρα άσπρος γάτος, συννεφόγατος, πιάνεται απ’ την ουρά χαρταετού και κατεβαίνει στη γη. Εκεί θα ζήσει τρισευτυχισμένος ένα σωρό όμορφα πράγματα, αλλά και επικίνδυνες περιπέτειες στο τσίρκο. Ώσπου με μια ηρωική πράξη από συννεφόγατος θα γίνει κάτι άλλο…