Αν η ευτυχία μπορεί να μετρηθεί, τότε υπάρχει μια επιστημονική απάντηση που μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας.
Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί πόσο χαρούμενοι θα ήμασταν αν...; Ποτέ όμως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα μας εξασφαλίσουν την εσωτερική γαλήνη που επιθυμούμε. Γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε τα δεδομέ...
Οι περισσότεροι έχουμε μάθει να παίρνουμε. Η αξία όμως της προσφοράς είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για αυτόν που τη δέχεται αλλά και για αυτόν που την κάνει.
Το ερώτημα παραμένει αιώνιο: μα τι επιτέλους ψάχνουν οι άνδρες στις γυναίκες;
Πριν λίγο καιρό το ενδεχόμενο να διασκεδάσω, να βήξω, να γελάσω ή να φτερνιστώ, με γέμιζε φόβο. Για ένα διάστημα έμεινα πίσω. Σήμερα, όμως, βρήκα τη λύση που με έβγαλε επιτέλους από τη δύσκολη θέση.
Μήπως όλα τα κάνουμε για τα μάτια του κόσμου; Η καθημερινότητά μας, η ίδια μας η ζωή θα ήταν διαφορετική αν δεν μας ένοιαζε η γνώμη των άλλων.
Αραγε πόσο συντονισμένοι είμαστε με το κάθε λεπτό, την κάθε στιγμή; Πόσο παρόντες είμαστε σε αυτά που συμβαίνουν τώρα μέσα μας και γύρω μας; Πόση ενσυνειδητότητα έχουμε και πόση πρόσβαση στις σκέψεις ...
Είναι σημαντικό για την προσωπική μας ανάπτυξη να καλλιεργήσουμε και να εξελίξουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη, ή αλλιώς EQ.
Μέτρον άριστον ακόμη και στην προσφορά μας στους άλλους, συμβουλεύουν οι ειδικοί.
Διαταράσσει ισορροπίες, γκρεμίζει σιγουριές και σαρώνει σαν τσουνάμι, κάνοντας τίποτα, ύστερα από αυτό, να μην είναι το ίδιο. Ενα διαζύγιο αφήνει τους άμεσα εμπλεκομένους με κενά και αναπάντητα ερωτημ...
Πώς μπορεί κάποιος να προσαρμοστεί στα δύσκολα, στα διαφορετικά, σε αυτά που δεν του ταιριάζουν αλλά ανακύπτουν;