Κάποτε χαρακτηρίζονταν ως άτομα με σύνδρομο Asperger. Τα τελευταία χρόνια όμως αποκαλούνται υψηλής λειτουργικότητας αυτιστικοί. Ενας από αυτούς ήταν και ο Αϊνστάιν
Πριν φτάσουμε στη γυμναστική και την ισορροπημένη διατροφή, υπάρχει το στάδιο της σωστής αντιμετώπισης.
To «mirror work», οι ασκήσεις μπροστά στον καθρέφτη, είναι για τους ψυχοθεραπευτές το απόλυτο εργαλείο για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη και ουσιαστική.
Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, η ηθική νοημοσύνη είναι το μυστικό της επιτυχίας στην καριέρα και στην οικογένεια. Και ο μόνος τρόπος να είμαστε ευτυχισμένοι.
Μετά από μια απώλεια, ο πόνος εγκαθίσταται στη ζωή μας και η καθημερινότητά μας αλλάζει. Πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την πληγή που αφήνει η απώλεια; Με αφορμή τα τελευταία τραγικά γεγονότα με τ...
Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα.
Θα δω ξανά την κόρη και την γυναίκα μου. Θα τους αγκαλιάσω όπως ποτέ ξανά… Θα κάνω ένα μπάνιο και θα προσποιηθώ πως επιστρέφω σιγά σιγά στην ρουτίνα μου….
Αν η ευτυχία μπορεί να μετρηθεί, τότε υπάρχει μια επιστημονική απάντηση που μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας.
Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί πόσο χαρούμενοι θα ήμασταν αν...; Ποτέ όμως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θα μας εξασφαλίσουν την εσωτερική γαλήνη που επιθυμούμε. Γι’ αυτό εκμεταλλευόμαστε τα δεδομέ...
Οι περισσότεροι έχουμε μάθει να παίρνουμε. Η αξία όμως της προσφοράς είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για αυτόν που τη δέχεται αλλά και για αυτόν που την κάνει.
Το ερώτημα παραμένει αιώνιο: μα τι επιτέλους ψάχνουν οι άνδρες στις γυναίκες;