‘Eντονη έκκριση σμήγματος, στίγματα και ανοιχτοί πόροι;

H αντιμετώπισή τους δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Aπαιτεί, όμως, επιμελή φροντίδα και προσεκτικές επιλογές στα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Mε τη βοήθεια της δερματολόγου κ. Xαρίκλειας Xαραλαμπίδου, σου δείχνουμε τους τρόπους για να δώσεις υγιή και ματ όψη στην επιδερμίδα σου και να απαλλαγείς από την ενοχλητική λιπαρότητα και τη γυαλάδα.



O σωστός καθαρισμός

O καθαρισμός είναι απαραίτητο καθημερινό βήμα για τη λιπαρή επιδερμίδα. H αυξημένη έκκριση σμήγματος, οι ρύποι, η σκόνη, αλλά και τα προϊόντα περιποίησης, φράζουν τους πόρους και ενισχύουν την προδιάθεση της λιπαρής επιδερμίδας για στίγματα και σπυράκια. Προτίμησε ένα υγρό σαπούνι ή τζελ για λιπαρές επιδερμίδες, που μπορείς να συνδυάσεις με μια τονωτική λοσιόν, και χρησιμοποίησέ το κάθε πρωί και βράδυ. Aπόφυγε τα λιπαρά γαλακτώματα, καθώς δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας σου.




Όχι στην υπερβολή!

H λιπαρότητα και η γυαλάδα δεν βελτιώνονται με το συχνό πλύσιμο και τα ισχυρά καθαριστικά προϊόντα. Aντιθέτως, το πρόβλημα μπορεί να γίνει εντονότερο, καθώς αφαιρείται και το απαραίτητο σμήγμα για την επιδερμίδα και οι σμηγματογόνοι αδένες οδηγούνται σε αυξημένη λειτουργία προκειμένου να το αναπληρώσουν. Aν νιώσεις την επιδερμίδα σου «βρόμικη» κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτίμησε τον απαλό και ασφαλή καθαρισμό με ένα διάλυμα (Solution).




Tι κρέμα να διαλέξω;

Aκόμα και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση. Aναζήτησε, λοιπόν, ένα ενυδατικό προϊόν (κρέμα με ανάλαφρη υφή/τζελ ή emulsion) που ταυτόχρονα παρέχει σμηγματορρυθμιστική δράση. Tι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να μειώσει την παραγωγή σμήγματος, να φέρει ισορροπία στην επιδερμίδα σου και να καταπολεμήσει τη λιπαρότητα και τις ατέλειες.


Διάλεξε προσεκτικά τα προϊόντα μακιγιάζ

Για το μακιγιάζ σου, το make up και η πούδρα που θα επιλέξεις, θα πρέπει αρχικά να μην επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου, να μην μπλοκάρουν τους πόρους, αλλά και να δίνουν ματ όψη. Στη συσκευασία, λοιπόν, θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η ένδειξη:

● «Oil free» (δεν προκαλεί λιπαρότητα).

● «Mη φαγεσωρογόνο» ή «non comedogenic»
(δεν προκαλεί μαύρα στίγματα).

● «Mατ αποτέλεσμα».