Οι παστέλ τόνοι θα αποτελούν πάντα συνώνυμο του ανοιξιάτικου μανικιούρ. Φέτος, όμως, είναι πιο αχνοί, σαν «ξεθωριασμένοι» στο πλαίσιο της τάσης των “faded pastel” νυχιών. Σκεφτείτε το baby blue με μια νότα γκρι ή ένα πιο χλωμό κίτρινο και λιλά. Εάν θέλετε να κάνετε κι εσείς τα νύχια σας να μοιάζουν με ζαχαρωτά και να χαρίσετε μια σοφιστικέ πινελιά στις εμφανίσεις σας, αυτή η τάση είναι κομμένη και ραμμένη για εσάς.

Η τάση

Σύμφωνα με τη creative director της Zoya, Rebecca Isa, οι παστέλ αποχρώσεις είναι η ιδανική αφορμή για να ξεφύγουμε από τα σκούρα κι έντονα χρώματα του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αυτοί οι «σιωπηλοί» παστέλ τόνοι, τα “faded pastel” νύχια όπως αποκαλούνται, αποτελούν την πιο ρομαντική εκδοχή των κλασικών παστέλ, ενώ είναι εύκολο να φορεθούν από όλες. Επίσης, χαρίζουν κομψότητα και φινέτσα σε κάθε γυναίκα, αφού μπορούν να ταιριάξουν με μια ευρεία γκάμα ρούχων και στιλ.

Οι κορυφαίες “faded pastel” αποχρώσεις

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι πολλές, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες που μπορούν να αναδείξουν τέλεια τη “faded pastel” τάση. Απαλό lime, «χλωμό» μπλε, λιλά που πλησιάζει προς το γκρι, απαλό sage green, ο τόνος της ελιάς, τα ψυχρά μπλε, το «βουτυρένιο» κίτρινο είναι τα επικρατέστερα. Διαλέξτε με τη βοήθεια της μανικιουρίστ σας εκείνο που ταιριάζει περισσότερο στον τόνο της επιδερμίδας σας και απογειώστε το trend.

Πώς να το πετύχετε

Τα παστέλ βερνίκια θεωρούνται δύσκολα στην εφαρμογή γιατί μπορεί να κάνουν «μπαλώματα» και να τονίσουν κάθε ατέλεια που μπορεί να έχουν τα νύχια σας. Ωστόσο, η σωστή προετοιμασία μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Η Isa προτείνει να ξεκινήσετε με ένα ενισχυτικό base coat με χρώμα, για να δημιουργήσετε μια άψογη βάση για τη “faded pastel” απόχρωση που θα μπει μετά- αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Σύμφωνα με την expert, η “float technique” είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη κάλυψη με ένα παστέλ βερνίκι.

  • Η πρώτη στρώση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτή -μην ανησυχείτε για πιθανές ραβδώσεις ή «μπαλώματα», καθώς θα καλυφθούν με την επόμενη στρώση. Αφήστε τη να στεγνώσει πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε τη δεύτερη στρώση, -η οποία πρέπει να είναι πιο παχιά-, με τη μέθοδο του “floating”. Ουσιαστικά, βάζετε το πινέλο μέσα στο βερνίκι νυχιών και βγάζοντάς το, το σκουπίζετε στο στόμιο φροντίζοντας να μείνει αρκετή ποσότητα από το χρώμα στη μία πλευρά του πινέλου, σε αυτήν δηλαδή με την οποία θα βάψετε το κάθε νύχι.
  • Αγγίξτε απαλά το πινέλο στο νύχι, σαν να το χαϊδεύετε, από μέσα προς τα έξω, για να καλυφθεί τέλεια με το χρώμα. Αυτή η κίνηση θα χαρίσει ένα πιο έντονο αποτέλεσμα χρώματος και θα καλύψει τυχόν ραβδώσεις που μπορεί να δημιουργήθηκαν με την πρώτη στρώση.
  • «Κλειδώστε» το αποτέλεσμα με ένα top coat και το “faded pastel” μανικιούρ σας είναι έτοιμο.