Όταν έχετε φυσικά λιπαρό δέρμα, η καθημερινότητα είναι λίγο διαφορετική: Έχετε πάντα στην τσάντα σας blotting papers για να ταμπονάρετε όποια περιοχή του προσώπου εμφανίζει λιπαρότητα, ξέρετε ποιο φίλτρο του Instagram θα «καμουφλάρει» εκείνο το γυαλιστερό σημείο στο μέτωπό σας και διαθέτετε προϊόντα μακιγιάζ με ματ φινίρισμα.

Τελικά καταλήγετε με ματ επιδερμίδα – κάτι που είναι καλό, όταν το θέλετε. Τι γίνεται όμως αν προτιμάτε να έχετε φρέσκο, λαμπερό δέρμα που λάμπει όχι από τη λιπαρότητα αλλά από τα προϊόντα μακιγιάζ; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος και σας τον αποκαλύπτουμε αμέσως πιο κάτω!

Τα βήματα για να αποκτήσετε dewy δέρμα χωρίς να δείχνει λιπαρό:

#1

Προετοιμάστε κατάλληλα την επιδερμίδα

Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το ιδανικό primer, για να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα. Προτιμήστε μια ματ φόρμουλα κι εφαρμόστε το σε περιοχές του προσώπου που βγάζουν αρκετή λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας -αυτές είναι η ζώνη Τ και το πηγούνι.

#2

Δημιουργήστε τη βάση σας

Αφού προετοιμάσατε το πρόσωπό σας, ήρθε η ώρα του foundation. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπο με ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ για να δώσετε αυτό το dewy αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πολλή ποσότητα, γιατί μετά από ώρες θα γίνει cakey και θα σας χαρίσει αυτό το αντιαισθητικό εφέ της λιπαρότητας. Έπειτα, εφαρμόστε το concealer σας στους μαύρους κύκλους και τοπικά στα σημεία που το χρειάζονται κάνοντας πολύ καλό blending με ένα νωπό σφουγγαράκι μακιγιάζ. Top tip: Μόλις εφαρμόσετε το foundation, σκουπίστε ταμποναριστά με ένα χαρτομάντηλο το πρόσωπό σας, για να φύγει η περίσσια υγρασία από το δέρμα.

#3

Φιξάρετε το αποτέλεσμα

Τώρα που έχετε σχεδόν έτοιμη τη βάση, θα πρέπει να φιξάρετε το foundation και το concealer για να παραμείνουν σταθερά όλη μέρα και να μη βγάλουν λιπαρότητα. Απλώστε με ένα καθαρό σφουγγαράκι μακιγιάζ και όχι με πινέλο λίγη translucent powder στη ζώνη Τ του προσώπου -το σφουγγαράκι θα απορροφήσει την έξτρα λιπαρότητα όσο εφαρμόζετε την πούδρα.

#4

Πείτε ναι στο highlighter

Το highlighter είναι το κλειδί για ένα υπέροχο dewy μακιγιάζ. Επιλέξτε ένα highlighter σε μορφή πούδρας κι εφαρμόστε το ταμποναριστά ψηλά στα ζυγωματικά και στο τόξο του έρωτα. Αποφύγετε περιοχές όπως το μέτωπο, η μύτη και το πηγούνι, οι οποίες μπορεί να εμφανίσουν λιπαρότητα μετά από ώρες και να χαλάσουν αυτό το εφέ λάμψης που θα σας χαρίσει το highlighter. Top tip: Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε το foundation με ένα κρεμώδες highlighter, για να χαρίσετε μια διακριτική λάμψη στο δέρμα. Έπειτα, σετάρετε τη ζώνη Τ του προσώπου με πούδρα, για να αποφύγετε τη λιπαρότητα που θα κάνει τη εμφάνισή της αργότερα.

#5

Χρησιμοποιήστε blotting papers

Η λιπαρότητα είναι ένα μόνιμο άγχος στον συγκεκριμένο τύπο δέρματος, γι’ αυτό χρειάζεται να έχετε στην τσάντα σας μερικά «εφόδια» για να την αντιμετωπίσετε on the spot. Τα θαυματουργά blotting papers, αυτά τα μικρά χαρτάκια που είναι φτιαγμένα συνήθως από ρυζόχαρτο, είναι ο καλύτερος «σύμμαχός» σας, αφού μπορούν να απορροφήσουν όλη την περίσσια ποσότητα σμήγματος από την επιδερμίδα ανά πάσα στιγμή. Απλώς ταμπονάρετέ τα σε σημεία του προσώπου που εμφανίζουν αυξημένη λιπαρότητα, όπως η ζώνη Τ, και θα δείτε το δέρμα σας να γίνεται και πάλι ματ.