Ακόμη και αν είστε οπαδός του «φυσικού λουκ», δεν θα απογοητευτείτε από τα προϊόντα μακιγιάζ που δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα μαυρισμένης από τον ήλιο επιδερμίδας. Το «μπρονζέ λουκ» φωτίζει την επιδερμίδα με μια φυσική λάμψη που δεν περνά απαρατήρητη. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο θετικό από τη λάμψη του ήλιου», δηλώνει ο Μάριο Ντε Λουίτζι, make-up artist της Nivea Beauté, υποστηρίζοντας ότι οι χρυσαφένιες και οι γήινες αποχρώσεις συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους και ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε μερικές «λεπτομέρειες»:
● Το «κλειδί» είναι η πούδρα και το make-up. Για να δείχνετε μαυρισμένες, αλλά όχι αφύσικα, θα πρέπει να διαλέξετε απόχρωση ένα με δύο τόνους πιο σκούρα από τη φυσική σας.
● Για να βάλετε make-up, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα για όλο το πρόσωπο, την οποία θα απλώσετε προς τα πάνω και προς τα έξω.
● Μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, όπου με ένα μεγάλο πινέλο θα απλώσετε την πούδρα.
● Μία άλλη πρόταση είναι να αντικαταστήσετε την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα με μια αντίστοιχη που θα προσφέρει ενυδάτωση και συγχρόνως θα χαρίζει ένα ελαφρύ μαύρισμα.
● Ένα πέρασμα με ρουζ σε πορτοκαλί τόνο θα δώσει την αίσθηση λάμψης και ζεστασιάς στο πρόσωπό σας. Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν καλύτερα οι βερικοκί αποχρώσεις, ενώ στις πιο σκούρες οι σομόν.