Πριν από καιρό, έλαβα μια πρόσκληση από το ιατρικό κέντρο & ινστιτούτο αισθητικής Symmetria στο Χαλάνδρι, για να κάνω τη θεραπεία Hydrafacial. Είναι μια μέθοδος που συνδυάζει τον καθαρισμό, την απολέπιση, την ενυδάτωση και την αντιοξειδωτική προστασία. Διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά και εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, μπούστο και άνω άκρα. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό: οι πόροι μου ξεμπλόκαραν, το δέρμα μου –αν και ελαφρώς κοκκινισμένο- έλαμπε και η υφή του ήταν σαν μωρού. Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε κι εσείς. Ταιριάζει σε κάθε τύπο και μάλιστα ενδείκνυται για τις επιδερμίδες με πρόβλημα ακμής. Φεύγοντας από εκεί, πήρα δώρο στον εαυτό μου το αντηλιακό προσώπου και λαιμού PROTECT με SPF 30 της Symmetria.



Το οποίο και σας το προτείνω. H τιμή του είναι λίγο τσουχτερή (48 ευρώ) αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η ποιότητά του είναι εξαιρετική. Απλώνεται χωρίς να αφήνει λιπαρότητα και γυαλάδες και περιέχει συστατικά που τονώνουν, ενυδατώνουν και καταπραύνουν, όπως γλυκοπρωτεϊνες, που βελτιώνουν το μεταβολισμό των κυττάρων. Θα το βρείτε στο κέντρο Symmetria, Εθνικής Αντιστάσεως 66, στο Χαλάνδρι, στα πολυκαταστήματα Αttica και Αttica Golden Hall





καθώς και στα καταστήματα Beautymind, Σπευσίππου & Ξάνθου, Κολωνάκι και Κολοκοτρώνη 8, Εμπορικό Κέντρο «Αίγλη», στην Κηφισιά.

Ο Δεκάλογος της Ηλιοπροστασίας

από την ιατρική ομάδα της Symmetria:

1. Μην αστειεύεστε με τον ήλιο. Χρησιμοποιείτε αντηλιακό 365 ημέρες το χρόνο, είτε βρίσκεστε στην πόλη, είτε στην εξοχή, ακόμα κι όταν έχει συννεφιά.

2. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία, φοράτε επιπλέον καπέλο και γυαλιά. Η σκιά δεν προστατεύει απόλυτα από τον ήλιο.

3. Παρατηρείτε συχνά τους σπίλους στο σώμα σας. Αν δείτε διαφορά στη συμπεριφορά τους, στο χρώμα, στο σχήμα, στο μέγεθος, στη συμμετρία, στα όρια και στην υφή, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας. Το ίδιο πρέπει να κάνετε κι όταν ένας σπίλος αιμορραγεί ή προκαλεί φαγούρα.

4. Στην παραλία, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11 π.μ. και 4 μ.μ. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, περιορίστε όσο το δυνατόν την έκθεση στον ήλιο.

5. Εφαρμόστε το αντηλιακό σας μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο.

6 Ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε 2 ώρες και οπωσδήποτε κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή κάνετε σπορ.

7. Μην χρησιμοποιείτε αντηλιακό που αγοράσατε την περασμένη χρονιά, εφόσον δεν διατηρείται σε κατάλληλες συνθήκες. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του προϊόντος και το χρονικό διάστημα μετά το άνοιγμα (PAO) που το αντηλιακό διατηρεί τις προστατευτικές του ιδιότητες.

8. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που φαίνεται να έχουν υποστεί αλλοιώσεις στη συσκευασία ή εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα όταν αυτά εκτίθενται προς πώληση σε εξωτερικούς χώρους μαγαζιών.

9. Φροντίστε τα μικρά παιδιά, ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά και ένα ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι που να καλύπτει το σώμα τους. Μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό στη μύτη και στα αφτιά τους.

10. Τα βρέφη ως 6 μηνών απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο.Ο ήλιος είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής. Η σημασία του στην εξέλιξη και τη διατήρηση της ζωής στην γη είναι πολύ σημαντική, καθώς με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης ο ήλιος γίνεται πηγή ζωής για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη μας.