Γιατί χρειαζόμαστε αποτοξίνωση 

Η αποτοξίνωση είναι μια διαδικασία κατά την οποία δίνoυμε την ευκαιρία στον οργανισμό μας να ξεκουραστεί από διάφορες επιβαρυντικές συνήθειες. Κάποιες λοιπόν αλλαγές στη διατροφή μας π.χ. αποχή για ένα διάστημα από την κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης (π.χ. κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων), αλλά και στον τρόπο ζωής μας (π.χ. περιορισμός του στρες, περισσότερη άσκηση) θα μας τροφοδοτήσουν με ενέργεια και ευεξία. Συχνά η αποτοξίνωση είναι και μια αφορμή για να υιοθετήσουμε ορισμένες νέες υγιεινές συνήθεις στην καθημερινότητά μας.

Αντλήστε δύναμη από υγιεινές τροφές

* Σόγια. Το καταπληκτικό αυτό φυτό είναι μια ισορροπημένη υγιεινή τροφή για μικρούς και μεγάλους που μπορείτε να την καταναλώνετε καθημερινά κάθε φορά που θέλετε να αποφύγετε το κρέας ή να κάνετε αποτοξίνωση, αλλά και σε καθημερινή βάση. Είναι άλλωστε νόστιμη και δυναμωτική. Σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία, η σόγια είναι πολύ διαδεδομένη και θεωρείται τροφή τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα.  Η σόγια σε αντίθεση με το κρέας, περιέχει πρωτεΐνες χωρίς χοληστερόλη, για σύγχρονη υγιεινή διατροφή.

Δοκιμάστε την Σόγια Κεμπάπ της Fytro και τη Σόγια Κιμάς της Fytro.

Επιπλέον, η σόγια είναι ένας θαυματουργός καρπός που συναγωνίζεται επάξια σε διατροφική αξία όλες τις ζωικές τροφές. Από τον 1ο αιώνα μ.Χ. στην Άπω Ανατολή, μουσκεμένοι καρποί σόγιας συμπιέζονται και αποστάζονται δίνοντας ένα εύγευστο και θρεπτικό ρόφημα.

Το Ρόφημα Σόγιας Fytro με Ασβέστιο είναι 100% φυτικό προϊόν και παράγεται με σύγχρονες  μεθόδους φυσικής επεξεργασίας, από ολόκληρους  καρπούς σόγιας.

Πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, χωρίς χοληστερόλη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες συμβάλλει στο σχηματισμό και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

* Πλιγούρι. Είναι ένα θρεπτικότατο δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωσή του ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ πιο ήπια.  Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος B, όπως η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ  και ιδιαίτερα η νιασίνη, που είναι απαραίτητες για τον ομαλό μεταβολισμό και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Βάλτε το λοιπόν στη διατροφή σας. Φτιάξτε υπέροχα ντολαμαδάκια, γεμιστά, σούπες και σαλάτες με το Πλιγούρι της Fytro.

* Κινόα. Το Λευκό Κινόα Fytro είναι ένα φυτικό προϊόν, υψηλής διατροφικής αξίας που εναρμονίζεται ιδανικά με μία ισορροπημένη διατροφή και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο όλων όσων ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Δεν περιέχει γλουτένη και μπορείτε να το απολαύσετε ως συνοδευτικό των πιάτων σας, αντικαθιστώντας το ρύζι ή τα ζυμαρικά, αλλά και ως σαλάτα προσθέτοντας λαχανικά της αρεσκείας σας.

Σηκωθείτε από τον καναπέ σας 

Οι άνθρωπος πρέπει να κινούμαστε και όχι να περνάμε απίστευτες ώρες μπροστά σε μια τηλεόραση ή ένα PC. Η φυσική δραστηριότητα βοηθά στην αύξηση της ενεργητικότητας και στην αντιμετώπιση του στρες. Το περπάτημα στη φύση φαίνεται ότι αυξάνει την έκκριση ενδορφινών τόσο με την άσκηση όσο και με την απόλαυση που δίνει η επαφή με το πράσινο.

Τεντωθείτε! 
Ολοι έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που τεντωνόμαστε νιώθουμε πάντα καλύτερα. Οι διατάσεις ανακουφίζουν από την ένταση των καθημερινών δραστηριοτήτων, δημιουργούν ένα αίσθημα αποσυμφόρησης από το στρες, χαλαρώνουν τους μυς και μειώνουν τους πόνους που οφείλονται σε πιασίματα, έντονη σωματική δραστηριότητα. Ξαπλώστε λοιπόν ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατα. Στηρίξτε τον αυχένα με τα χέρια σας και ανασηκώστε ελαφρά την πλάτη, κρατώντας τη μέση στο δάπεδο. Κάντε 15 επαναλήψεις.

Απολαύστε μικρές χαρές 
Μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας, όπως το να ακούμε τη μουσική που μας αρέσει ή το να βλέπουμε την αγαπημένη μας κωμωδία, δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας.

Αποτοξίνωση και από το θόρυβο

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τη συζήτησή του όταν τρώει έξω.  Τι καλύτερο λοιπόν από το να καλέσετε στο ήσυχο περιβάλλον του σπιτιού σας φίλους και αγαπημένα πρόσωπα και να φάτε όλοι μαζί. Υπέροχες ιδέες για το τι να ετοιμάσετε θα βρείτε στο site της Fytro. Σύμφωνα με έρευνες oι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί χαρίζουν ευεξία, προάγουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Κοιμηθείτε

Τα όργανα του σώματος που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού (ήπαρ, έντερο, νεφρά, δέρμα) χρειάζονται μεγάλες περιόδους ανάπαυλας προκειμένου να ανακάμψουν. Επομένως, ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητος. Μην ξεχνάτε ότι τον χρειάζεται και το μυαλό σας για να ξεκουραστεί και να… καθαρίσει, ώστε την επόμενη μέρα να λειτουργήσει καλύτερα. Λίγο πριν τον ύπνο χαλαρώστε απολαμβάνοντας ένα  Ρόφημα Αμυγδάλου Fytro με Ασβέστιο και Βιταμίνες.