Η ζωή μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολη και ευχάριστη όταν είμαστε αισιόδοξοι. Ερευνητικά δεδομένα μάλιστα, επισημαίνουν ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι απολαμβάνουν πολλά οφέλη, όπως καλύτερη υγεία, περισσότερα επιτεύγματα, ακλόνητο αίσθημα επιμονής, καλύτερη συναισθηματική υγεία, καλύτερη διαχείριση του στρες και αυξημένες πιθανότητες μακροζωίας.

Πώς θα γίνουμε πιο αισιόδοξοι;

Εάν έχετε την τάση να σκέφτεστε την χειρότερη πιθανή έκβαση καθημερινά χωρίς να δίνετε την απαραίτητη επιβράβευση στον εαυτό σας για όλα όσα έχετε καταφέρει, τότε θα μπορούσατε να στραφείτε αρκετά.. περισσότερο στην αισιοδοξία.

Μερικοί μέθοδοι, που θα σας βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

Μιλήστε θετικά

Η καλλιέργεια της αισιοδοξίας μοιάζει με την ενδυνάμωση ενός μυ, όσο περισσότερο τον χρησιμοποιούμε τόσο περισσότερο ενδυναμώνεται. Μάλιστα ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το «επεξηγηματικό» σας στυλ, ο τρόπος δηλαδή που επιλέγετε για να εξηγείτε τα γεγονότα συνδέεται με την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία.

Τα αισιόδοξα άτομα τείνουν να έχουν ένα θετικό «επεξηγηματικό» στυλ. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλύσετε με το σωστό τρόπο τα γεγονότα που μπορεί να συμβαίνουν καθημερινά και διασφαλίστε ότι αναγνωρίζετε στον εαυτό σας όλα τα θετικά του στοιχεία, δίχως να αποδίδετε τα θετικά γεγονότα μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες.

Χιούμορ

Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να παραμείνουμε αισιόδοξοι, καθώς μπορεί εκτός από τις υποχρεώσεις μας να αυξηθούν και οι δυσκολίες. «Σύμμαχός» μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς είναι το χιούμορ μας, που χαρίζει ζωντάνια στην ζωή μας.

Ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις, είναι σημαντικό να παραμείνετε ανοιχτοί στο γέλιο και τη διασκέδαση. Αντιμετωπίζοντας ακόμα και μια δύσκολη κατάσταση με χιούμορ, πιθανότατα το άγχος σας θα μειωθεί σημαντικά και θα μπορείτε να δείτε την κατάσταση πιο ψύχραιμα και λογικά.

Μην ξεχνάτε ότι η παρακολούθηση μιας αστείας σειράς ή μιας κωμωδίας, ακόμα και τα «κρύα» αστεία των φίλων σας μπορούν να σας επηρεάσουν θετικά, με αποτέλεσμα να αυξήσετε και εσείς τις αισιόδοξες σκέψεις.