Η θερμοκρασία θυμίζει πλέον καλοκαίρι και πολλοί από εμάς φλερτάρουμε με την ιδέα να ρίξουμε την πρώτη μας βουτιά ενώ κάποιοι το έχουν ήδη τολμήσει. Παράλληλα, όλο και κάπου θα έχετε ήδη πετύχει στα social tips για το… ιδανικό καλοκαιρινό σώμα και την κατάλληλη προετοιμασία πριν την παραλία που περιλαμβάνουν crash diets και έντονες προπονήσεις.

Μήπως αντί να ξοδεύετε την ενέργειά σας στο να αναζητάτε εξιδανικευμένα πρότυπα ομορφιάς, να επικεντρωθείτε περισσότερο στον εαυτό σας και στο πώς θα είστε υγιείς σωματικά και ψυχικά με τον δικό σας τρόπο;

Βρείτε την άσκηση που σας ταιριάζει

Το να περνάτε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, κάνοντας εξαντλητικές προπονήσεις που σας αγχώνουν και σας κουράζουν, πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε, ειδικά αν δεν είστε λάτρεις της γυμναστικής.

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προπονήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε μέχρι να καταλήξετε σε αυτήν που σας ταιριάζει. Τι θα λέγατε για παράδειγμα για χαλαρό τρέξιμο ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική, για λίγο χορό, περπάτημα ή ποδήλατο στη φύση;

Επιλέξτε τρόφιμα που σας δίνουν ενέργεια

Όλοι έχουμε αγαπημένα σνακ, κάποια από τα οποία δεν θα λέγαμε πως είναι και τόσο υγιεινά…

Το να αφαιρέσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα εντελώς από τη διατροφή σας ίσως να μην είναι η λύση. Μπορείτε απλά να κάνετε κάποιες υγιεινές αντικαταστάσεις. Αν είστε του αλμυρού, δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικά τσιπς γλυκοπατάτας. Αν είστε του γλυκού, μπορείτε να φτιάξετε μπισκότα με βάση τη βρώμη και το μέλι. Οι ξηροί καρποί και τα φρέσκα φρούτα είναι επίσης δυο ιδέες που θα σας χαρίσουν ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Βέβαια, για χάριν της σιλουέτας σας, καλό θα ήταν να έχετε πάντα το μέτρο στην κατανάλωση.

Ακολουθήστε body-positive influencers

Μπορείτε να εμπνευστείτε από κάποιον που θαυμάζετε, ώστε να φτάσετε πιο κοντά στον στόχο σας. Κάντε τα social τον δικό σας χώρο θετικότητας και ακολουθήστε εκείνα τα άτομα που δεν παρουσιάζουν πρότυπα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση.

Φορέστε ρούχα που σας κάνουν να αισθάνεστε άνετα

Σορτσάκια, κοντά μπλουζάκια και άλλα ρούχα που αποκαλύπτουν αρκετά μέρη του σώματος; Μην αναγκάζετε τον εαυτό σας να τα φορέσει αν δεν νιώθετε άνετα μέσα σε αυτά μόνο και μόνο επειδή η θερμοκρασία έχει ανέβει. Επιλέξτε την εμφάνισή σας με γνώμονα το δικό σας γούστο, τα θέλω σας και το τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα.

*Θυμηθείτε: Έχετε ήδη ένα «καλοκαιρινό» σώμα

Το πιο σημαντικό ίσως πράγμα που πρέπει να κάνετε καθώς προετοιμάζεστε για τους καλοκαιρινούς μήνες είναι να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε την εμφάνισή σας για να ταιριάξετε σε οποιαδήποτε πρότυπα “καλοκαιρινού σώματος”. Το σώμα σας είναι ήδη έτοιμο για την παραλία!

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιέζεστε με περιοριστικές δίαιτες για να προλάβετε να χάσετε βάρος μέχρι το πρώτο σας μπάνιο. Πάρτε το χρόνο σας για να πετύχετε τους στόχους που επιθυμείτε. Με άλλα λόγια, ασχοληθείτε με το σώμα σας έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία σας κι έπειτα το… μαγιό που θα φορέσετε.