Η Σέλινα Γκόμεζ μπορεί να μην είναι επαγγελματίας σεφ, αλλά έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον κόσμο της γαστρονομίας. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο podcast Good Hang της Έιμι Πόλερ, η τραγουδίστρια και ηθοποιός μίλησε για τις μαγειρικές της ικανότητες: «Λατρεύω που με λένε σεφ επειδή είχα εκπομπή μαγειρικής», είπε. «Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω να μαγειρεύω. Κι ακόμη και μετά από μερικές σεζόν, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι εξακολουθώ να μην ξέρω. Οι συνταγές ήταν απίστευτα περίπλοκες. Μου έπαιρνε πέντε με επτά ώρες για να τα καταφέρω, αλλά ήταν διασκεδαστικό». Η ίδια διευκρίνισε ότι ο σκοπός του προγράμματος ήταν ακριβώς το αντίθετο: να δείξει τις προσπάθειές της να μάθει, συχνά με αστεία λάθη και απρόοπτα.
Η μαγειρική είναι αγάπη
Όταν η Πόλερ τη ρώτησε ποιο είναι το φαγητό που ξέρει να φτιάχνει χωρίς δυσκολία, η απάντηση ήρθε αμέσως: «Σούπα με κοτόπουλο και ντάμπλινγκς της γιαγιάς μου». Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο της Νότιας Αμερικής. «Είναι το καλύτερο φαγητό για τις κρύες μέρες που έρχονται, το απόλυτο comfort food», τόνισε. Η Γκόμεζ δεν έκρυψε ότι το συγκεκριμένο πιάτο έχει και συναισθηματική αξία, αφού της θυμίζει οικογενειακές στιγμές.
Ένα ακόμη «ζεστό» στιγμιότυπο από την προσωπική της ζωή που μοιράστηκε ήταν ο χρόνος που περνά στην κουζίνα με τον αρραβωνιαστικό της, τον μουσικό παραγωγό και λάτρη της μαγειρικής Μπένι Μπλάνκο, ο οποίος κυκλοφόρησε το δικό του βιβλίο συνταγών. «Του αρέσει να κάθομαι μαζί του στην κουζίνα, γιατί μου εξηγεί τι κάνει. Είναι το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο. Εγώ κάθομαι και τον ρωτάω για τα επόμενα βήματα ενώ εκείνος χάνεται εντελώς στη διαδικασία», αποκάλυψε η Σελίνα, προσθέτοντας ότι ο Μπλάνκο συνηθίζει να πειράζει τις συνταγές για να τις βελτιώνει.
Φτιάχνουμε την αγαπημένη σούπα της Σελίνα Γκόμεζ
Υλικά (για 4-6 άτομα)
Για τη σούπα:
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο (ή 4 μπούτια κοτόπουλου)
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 κλωνάρια σέλερι σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 λίτρα νερό ή σπιτικός ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Για τα ντάμπλινγκς (αφράτα ζυμαράκια):
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο (σε κύβους, παγωμένο)
- 120 ml γάλα
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη δάφνη και καλύπτουμε με νερό ή ζωμό. Σιγοβράζουμε 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεψαχνίζουμε σε κομμάτια. Επαναφέρουμε το κρέας στη σούπα.
- Για τα ντάμπλινγκς: Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Τρίβουμε μέσα το βούτυρο με τα δάχτυλα μέχρι να μοιάζει με ψιχουλάκια. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Με κουτάλι, ρίχνουμε μπαλίτσες ζύμης (σαν μεγάλα νιόκι) μέσα στη σούπα που σιγοβράζει. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε 15 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την κατσαρόλα, ώστε να ψηθούν στον ατμό.
- Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε αλάτι-πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό.
Μικρά tips
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό στο τέλος για άρωμα.
- Αν θέλετε πιο πηχτή σούπα, διαλύστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξτε το στο ζωμό πριν τα ντάμπλινγκς.