Μετά από μία μεγάλη περίοδο παύσης, το γυμναστήριο είναι και πάλι ανοιχτό. Ωρα λοιπόν να οργανώσουμε την τσάντα μας. Μαζί με την πετσέτα, τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ, το μπουκάλι νερού, κλπ. δεν ξεχνάμε να βάλουμε μόνιμα μέσα ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα καλλυντικά. Επιπλέον, ακολουθούμε τα παρακάτω tips τα οποία θα μας χαρίσουν φρεσκάδα και αναζωογόνηση πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της προπόνησής μας.

Αποσμητικό

Το νο1 πιο χρήσιμο προϊόν του γυμναστηρίου, για ευνόητους λόγους. Το χρησιμοποιούμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική για να μας προστατεύει από την κακοσμία.

Τip: Προτιμάμε μία αξιόπιστη σύνθεση χωρίς οινόπνευμα που δεν μπλοκάρει τους πόρους, χαρίζει φρεσκάδα πολλές ώρες. Επιπλέον, αν ξυρίζουμε τις μασχάλες μας, τότε καλό είναι να επιλέξουμε ένα αποσμητικό με θρεπτικά συστατικά που επανορθώνουν τη λειτουργία του υδρολιπιδικού φραγμού στην ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης, η οποία τραυματίζεται από το ξύρισμα.

 

 

Conditioner ή μάσκα μαλλιών

Ό,τι τύπο  κι αν έχουμε, το leave in conditioner ή η μάσκα είναι το ιδανικό προϊόν για να βελτιώσει την ποιότητά τους ενώ γυμναζόμαστε.

Tip: Πριν ξεκινήσουμε τις ασκήσεις, βρέχουμε τα μαλλιά μας και τους απλώνουμε τη σύνθεση. Στη συνέχεια, τα μαζεύουμε σε ένα σινιόν. Η θερμοκρασία θα επιτρέψει στα συστατικά της να απορροφηθούν σε βάθος από την τρίχα. Μετά την προπόνηση, όταν τα λούσουμε θα διαπιστώσουμε ότι έχουν γίνει απίστευτα απαλά και ευκολοχτένιστα, ενώ το φριζάρισμα έχει εξαφανιστεί.

Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Είναι η καλύτερη λύση για να καθαρίσουμε πρόχειρα το πρόσωπό μας. Σε περίπτωση που έχουμε πάει βαμμένες, αφαιρούμε το μακιγιάζ εύκολα  πριν από τη άσκηση. Μετά την άσκηση, είναι ό,τι καλύτερο για να σκουπίσουμε τον ιδρώτα και να απομακρύνουμε τους ρύπους και το σμήγμα.

 

Face mist

Ένα σπρέι προσώπου με ιαματικό νερό ή με ενυδατική σύσταση αναζωογονεί την επιδερμίδα ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα που περιέχει δυναμώνουν την άμυνα του επιδερμιδικού φραγμού και ως εκ τούτου φροντίζουν την υγεία του δέρματος.

Αντισηπτικά μαντηλάκια ή τζελ

Τα πιο απαραίτητα προϊόντα υγιεινής του τελευταίου διαστήματος πρέπει να βρίσκονται σε κάθε τσάντα, είτε για το γραφείο, είτε για την παραλία είτε για το γυμναστήριο. Για την τελευταία περίπτωση, τα μαντηλάκια είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή. Εκτός του ότι απολυμαίνουμε τα χέρια μας, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε  ακόμα και τα όργανα γυμναστικής που χρησιμοποιούμε.

 

Tip: Λόγω των νέων κανόνων ασφαλείας είναι πολύ πιθανόν κάποιοι χώροι να μην επιτρέπουν την πρόσβαση στις ντουσιέρες. Στην αντίθετη περίπτωση, παίρνουμε μαζί μας ένα shower gel, το σφουγγάρι μας κι ένα ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος.