Λέγεται ότι οι εσωτερικοί χώροι μας αντιπροσωπεύουν. Οπότε το να έχετε έναν χώρο εργασίας στο σπίτι σας που να ταιριάζει στην εργασιακή σας ηθική και επαγγελματισμό, είναι απαραίτητο.

Ποιος φανταζόταν μέχρι πέρυσι, όταν η πανδημία της COVID-19 «χτύπησε» τον πλανήτη, ότι η ιδέα της επιστροφής στο γραφείο θα μας προκαλούσε νοσταλγία;

Μέσα στο χρόνο αυτό, η εργασία από το σπίτι έγινε για πολλούς ευλογία, το ίδιο και οι πληροφορίες για τη βελτίωση του χώρου που περνάμε σχεδόν όλη μας την ημέρα. Αν και με τη λήξη της καραντίνας η τηλεργασία αποτελεί παρελθόν για τους περισσότερους, η διαμόρφωση ενός χώρου αφιερωμένου μόνο στην εργασία, στα σπίτια μας, έχει γίνει τόσο φυσιολογική όσο το να βγαίνουμε για να πάμε στο γραφείο!

Πάμε λοιπόν να δούμε 5 ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε ιδιοφυώς το χώρο εργασίας σας, στο σπίτι:

Βάλτε χρώμα

Το πρόγραμμα εργασίας σας μπορεί να είναι μονότονο μερικές φορές, αλλά μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε λίγο χρώμα στο δωμάτιο που έχετε ορίσει για δουλειά και να το κάνετε ενδιαφέρον. Επιλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει στο στυλ σας, γιατί τα χρώματα είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία ολόκληρης της ατμόσφαιρας του χώρου σας.

Επιδιώξτε δροσερά και ουδέτερα χρώματα για μια καταπραϋντική αλλά ενεργητική ατμόσφαιρα όπως το μπεζ, το φασκόμηλο, το dusted pink, το ζαχαρί, το απαλό μπλε και άλλα παστέλ χρώματα που είναι στη μόδα.

Τοίχοι για βιντεοκλήσεις

Οι βιντεοκλήσεις είναι το #NewNormal, οπότε το να έχετε ένα αισθητικά ευχάριστο φόντο για τις διαδικτυακές σας συναντήσεις με συναδέλφους ή το διευθυντή σας, είναι απαραίτητο αυτές τις μέρες.

Διακοσμήστε έναν από τους τοίχους σας με μια βιβλιοθήκη ή επιλέξτε ένα art deco look με πολυτελή φωτιστικά ή αφηρημένα έργα τέχνης. Ένας καλά διακοσμημένος τοίχος με κομμάτια που θα έβρισκε κανείς σε μία γκαλερί, είναι άλλη μία ιδέα που μπορεί να ταιριάξει με ποικίλες διαθέσεις και χώρους.

Οικολογικό στυλ = το νέο μαύρο

Ο εναγκαλισμός της φύσης έχει γίνει απαραίτητος στον κόσμο της διακόσμησης σήμερα. Η ηρεμία και η φυσικότητα που νιώθουμε όταν φέρνουμε τη φύση στο χώρο μας είναι αναντικατάστατες. Το ίδιο ισχύει ακόμη κι όταν σχεδιάζετε το χώρο εργασίας σας, στο σπίτι.

Η μέγιστη χρήση φυσικών στοιχείων όπως ξύλο, μάρμαρο, γυαλί, είτε για επίπλωση είτε για προσθήκη υφής στο γραφείο του σπιτιού σας, λειτουργεί πάντα! Τα μεγάλα παράθυρα χωρίς πυκνές κουρτίνες είναι απαραίτητα για διακόσμηση φιλική προς το περιβάλλον. Φτιάξτε έναν πράσινο χώρο εργασίας προσθέτοντας φυτά εσωτερικού χώρου γύρω από το γραφείο σας ή στα ράφια σας.

Αξιοποιείστε τις γωνίες

Ακόμη και μια γωνιά στο σαλόνι, την τραπεζαρία ή το υπνοδωμάτιό σας μπορεί να μετατραπεί σε έναν συμπαγή χώρο γραφείου.

Ένα ντουλάπι αρχειοθέτησης, απλά ενσωματωμένα ράφια, κομψή καρέκλα, ασαφές χαλί είναι μερικές κλασικές επιλογές για να μετατρέψετε μία γωνιά σε hygge χώρο εργασίας.

Μοντέρνα διακόσμηση

Μπορείτε πάντα να «παίζετε» με στοιχεία διακόσμησης όπως έπιπλα, αποθήκευση, δάπεδα και οροφές. Αν σας αρέσει η μοντέρνα διακόσμηση, τότε επιλέξτε ακριβείς γωνίες και σχήματα όταν πρόκειται για τραπέζι/γραφείο και καρέκλες. Η απλότητα και η συνοπτικότητα είναι τα κύρια συστατικά για τη μοντέρνα διακόσμηση στο γραφείο του σπιτιού σας.

Μπορείτε να προσθέσετε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, διακοσμώντας το χώρο εργασίας σας με κάποια vintage στοιχεία όπως μια γραφομηχανή, ρολόγια τοίχου ντεμοντέ, κλιπ βιβλίων κλπ.